Cercle-icoon Jules Verriest (72) trouwt met Andrea: “Het was echt liefde op het eerste gezicht”

Jules schuift de trouwring over Andrea's ringvinger. © Davy Coghe
Redactie KW

Jules Verriest, speler van de eeuw van Cercle Brugge, is donderdagmorgen in het stadhuis van Brugge getrouwd met Andrea Cardon. “We zijn overgelukkig en wilden onze liefde definitief vastleggen”, klinkt het bij het verliefde koppel.

Het koppel is tien jaar samen en besliste ruim twee weken geleden om in het huwelijksbootje te stappen. “Dat was op 21 december. We trokken samen naar de burgerlijke stand in Brugge en stelden de datum vast op donderdag 4 januari”, vertelt Jules Verriest, terwijl hij zijn kersverse echtgenote Andrea Cardon met blinkende ogen toekijkt. “We zijn samen overgelukkig en wilden daarom, zij het in zeer intieme kring, trouwen. We wilden onze liefde definitief vastleggen. Andrea wordt door mijn kinderen en kleinkinderen aanvaard en ze is al die jaren al hun omaatje.”

Bekend in Zeebrugge

Jules Verriest (72) uit Sint-Andries voetbalde zijn leven lang voor Cercle Brugge en werd een heel graag geziene volksfiguur in Brugge. Andrea Cardon (62) uit Dudzele is dan weer vooral bekend in Zeebrugge. Ze baatte op de zeedijk frituur Het Zeezicht uit, om daarna voor 11 jaar aan de slag te gaan in het befaamde restaurant Maison Vandamme, ook in Zeebrugge.

Vervolgens nam ze Martins Visrestaurant over van Martin Devulder. Dat restaurant wordt nu sinds april 2011 gerund door Christophe Verriest, de jongste zoon van Jules, en diens echtgenote Wendy Verplancke.

“Er was voor mij toevallig altijd plaats in Andrea haar restaurant, ook als het volzet was”

Het was in dat restaurant in de schaduw van de Sint-Donaaskerk dat Jules en Andrea elkaar een eerste keer ontmoetten. Jules ging er na het overlijden van zijn eerste vrouw Christiane, nu dertien jaar geleden, geregeld langs. “Ik ging er twee jaar alleen eten en zat er samen met de 95-jarige Jeftje. Ze hadden er lekkere toengstjes en Martin, die zijn zaak in 2006 aan Andrea overliet, stelde mij aan haar voor.”

Schepen Laloo bezegelde het huwelijk.
Schepen Laloo bezegelde het huwelijk.© Davy Coghe

“Het was voor mij meteen een coup de foudre, liefde op het eerste gezicht”, pikt Andrea in. “Jules bleef tot mijn grote tevredenheid komen. Mijn gevoelens voor hem waren onbeschrijfelijk. Ik bleef er mee rondlopen. Op zondag stond ik zelfs aan het raam van het restaurant te wachten tot Juultje binnenkwam.”

Kiezen voor zekerheid

“Iedere zondag dat ik belde was er plaats, zelfs als het restaurant volzet was”, lacht Jules. “Van het een kwam het ander en zo is onze relatie geëvolueerd. We zijn er voor en met elkaar en kozen met dit huwelijk voor zekerheid, in de toekomst. Ik ben een gevoelsmens. Een woord is een woord. We hebben tien jaar goed met elkaar geleefd en ik ben met Andrea met mijn neus in de beste boter gevallen. Het klikt, we horen bij elkaar en we zijn overgelukkig.”

Jules Verriest en Andrea Cardon.
Jules Verriest en Andrea Cardon.© Davy Coghe

“Jules is iemand met een goed en sterk karakter en een hart van koekebrood“, glundert Andrea. “Vreemd is dat ik bij onze eerste ontmoeting niet wist dat hij een bekende voetballer was. Nu ga ik iedere thuismatch van Cercle met Jules mee. Ik ben ontzettend fanatiek en zie het voetbal graag. Maar in het begin dat ik hem leerde kennen interesseerde voetbal mij totaal niet, ondanks het feit dat mijn vader André Cardon in Gasthof Sint-Joris op het dorpsplein in Dudzele geregeld met Cerclefans samen zat.”

“De vader van Andrea keek maar vreemd op toen ik met haar een eerste keer voor de deur van haar ouders stond”, lacht het Cercle-icoon.

Het huwelijk tussen Jules en Andrea werd donderdagmorgen, in aanwezigheid van Jules zijn twee zoons, zijn twee schoondochters en vier kleinkinderen en zonder er veel ruchtbaarheid aan te geven, door schepen Boudewijn Laloo bezegeld.

(Alain Creytens)

Jules Verriest en Andrea Cardon stapten donderdagmorgen in het huwelijksbootje.
Jules Verriest en Andrea Cardon stapten donderdagmorgen in het huwelijksbootje.© Davy Coghe

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.