Cercle Brugge verliest voor zevende keer op rij in eigen huis

Dino Hotic (Cercle Brugge) en Samuel Bastien (Standard)©VIRGINIE LEFOUR BELGA
Dino Hotic (Cercle Brugge) en Samuel Bastien (Standard)©VIRGINIE LEFOUR BELGA
Redactie KW

In een match waarin groen-zwart meer verdiende, verloor de ploeg met 0-1 tegen Standard. Details nekten Cercle nog maar eens. Ugbo en Hotic troffen respectievelijk lat en paal, terwijl de tegengoal te vermijden was.

Het gelijkspel op Beerschot was voor Cercle volgens trainer Clement mentaal belangrijk. De spelers kregen eindelijk iets voor hun inspanningen in de voorbije weken, ook al was het maar een punt.

Voorkeur aan Vitinho

Clement gaf op links opnieuw de voorkeur aan Vitinho. De Braziliaanse dribbelaar is niet echt een verdediger, maar kwam wel in de plaats van Velkovski die niet werd geselecteerd. Nieuwkomer Denkey begon op de bank. Mbaye Leye, de nieuwe trainer van Standard, gaf het vertrouwen aan de elf die vorig weekend wonnen. De nieuwe spits Klauss De Mello stond nog niet in de basis en nam plaats op de bank.

Bij Standard, dat sedert begin oktober buitenshuis niet meer won, waren er toch wel enkele spelers met een Brugs verleden , onder wie Lestienne (ex-Club Brugge), Dusssenne (gewezen speler van groen-zwart), Nicolas Raskin (zoon van Thierry Raskin, ex-Cercle) en Hugo Siquet (familie van gewezen Cercle-verdediger Thierry Siquet).

0-1 aan de rust

Groen-zwart eiste in de aanvangsfase het meeste balbezit op, maar voorin was er maar weinig aansluiting. Bij de tweede prik van Standard was het echter meteen prijs, al had men hierbij de hulp van de thuisploeg. Kanouté speelde de bal verkeerd in tot bij Hotic. Hij werd wel wat gehinderd door scheidsrechter Put. In de omschakeling werd Lestienne meteen gevonden en die kon op links helemaal vrij Didillon overhoeks vloeren.

Na ruim een kwartier voetballen volgde een kopbal van Ugbo op de lat. Dat was het begin van een betere periode voor Cercle dat vooral via de flanken kwam opzetten, maar voorin de nodige precisie miste. Bij een van die aanvallen zat Bodart er ook goed tussen. Voor Standard bleef het na een halfuur spelen bij die ene kans waarin er werd gescoord. En als het niet vlotte bij de Rouches, stak Cercle achterin een handje toe. Taravel liep – gelukkig voor de thuisploeg – frequent de openingen die er kwamen dicht. In een zeer matige eerste helft met weinig kansen kon Standard er één benutten: 0-1 bij de rust. Groen-zwart had tegen dit Standard wel meer kunnen putten.

Hotic op de paal

Bij aanvang van de tweede helft werd Siquet vervangen door Pavlovic. Bij Cercle bleven de elf uit de eerste helft voorlopig staan. De bezoekers loerden meteen op de tegenaanval. Muleka scoorde net als Carcela uit buitenspel en op pegel van Amallah was er een knappe redding van Didillon nodig. In minuut 54 mocht Cercle een eerste keer een hoekschop trappen. Daar kwam niets uit voort. Groen-zwart zette meer druk, maar de laatste pass ontbrak. Misschien dat de ingevallen Hoggas daar verandering in kon brengen. Op een mooie aanval die werd ingeleid door Hazard trof Hotic de buitenkant van de paal, een afleggertje was misschien beter geweest.

Cercle bleef komen, een gekraakt schot van Ugbo ging naast. Nieuwkomer Denkey kwam in de plaats van Hazard. De wil was er wel bij Cercle, maar de gelijkmaker bleef uit. Ook in de drie minuten toegevoegde tijd speelde Cercle niets meer klaar . Groen-zwart verloor nog maar eens met het kleinste verschil. Voor de negende keer al dit seizoen, al verdiende Standard het zeker niet om te winnen. Met een 4 op 36 ziet het rapport van groen-zwart er steeds slechter uit, met als gevolg een gedeelde laatste plaats. Woensdag volgt een match op de Bosuil. (ACR)

Cercle Brugge – Standard: 0-1

Cercle Brugge : Didillon, Vitinho, Bates, Taravel, Biancone, Vanhoutte, Kanouté (62’ Hoggas), Hotic, Hazard (69’ Denkey), Musaba, Ugbo.

Doelpunten : 11’ Lestienne 0-1.

Gele kaarten : 84’ Ugbo. 87’ Tapsoba.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.