Cercle Brugge laat van zich horen als steun voor wie niet kan zien

Redactie KW

Bij Blindenzorg Licht en Liefde, met hulp voor blinden en slechtzienden, gaf een delegatie van Cercle Brugge het startschot voor een nieuw sociaal project.

Cercle Brugge ontving circa twintig projectvoorstellen voor het seizoen 2014-2015. Na de vzw Oranje werd dit keer gekozen voor een samenwerking met Het Vlaams Oogfonds en Blindenzorg Licht en Liefde in Varsenare. “Naast het enthousiasme om de vereniging in Play-Off II te houden wil Cercle een rol spelen in de samenleving”, zegt woordvoerder Pol Van Den Driessche. De aandacht de komende weken gaat uit naar deze organisatie, met een dubbele bedoeling: sensibiliserend voor de problematiek bij slechtzienden en blinden en om wat geld in te zamelen.”

Cercle Brugge laat van zich horen als steun voor wie niet kan zien

Sam Valcke, Hans Cornelis, Stephen Buyl en Miguel Van Damme kenden als speler een inleefmoment bij de blinden en slechtzienden.

Bestuursleden, spelers, staf, supporters en medewerkers zullen zich inzetten voor de bouw van een nieuw sport- en ontmoetingshuis voor mensen met een visuele beperking op de site in Varsenare. Daar zullen innovatieve workshops met blinden, slechtzienden én zienden georganiseerd worden. Denk hierbij aan voorleesmomenten, blindensport, dinner in the dark, … “Ook het gebouw waar de bibliotheek een onderdak heeft, is dringend aan vernieuwing toe”, zegt directeur Gerrit Vonck. “Daarnaast willen we een verwevenheid maken met de bewoners van Varsenare.”

Hans Cornelis : “Veel respect voor de mensen die weinig of niet zien. We hebben ondervonden hoe moeilijk dit wel is en willen daarom met de ganse vereniging die actie steunen”

Als startschot van de campagne trokken aanvoerder Hans Cornelis, Stephen Buyl, Miguel Van Damme, Sam Valcke, leden van de technische staf, directie en bestuur woensdagmiddag naar Blindenzorg Licht en Liefde in Varsenare. Gewapend met een witte stok en begeleid door blinde ervaringsdeskundigen konden zij hun weg zoeken door het volslagen duister. Buiten volgde een initiatie torbal waar ze met blinddoek voor de ogen een bal met een belletje erin moesten rondspelen. “Ik heb heel veel respect voor de mensen die weinig of niet zien”, stelt Hans Cornelis. “We hebben ondervonden hoe moeilijk dit wel is en willen daarom met de ganse vereniging die actie steunen.”

Cercle zal met het Vlaams Oogfonds en Intro vzw de mogelijkheid bekijken om op geregelde basis bij thuiswedstrijden een blindentribune te organiseren. “Op 15 maart tegen KV Mechelen wordt een dergelijke tribune geïnstalleerd, zal iedereen binnen het stadion één minuut lawaai maken als aandacht voor de rechten van personen met een visuele handicap en zullen er gadgets verkocht worden in de vorm van een handenklapper voor 4 euro. Business Kring 12 geeft einde maart een engagement door in Varsenare een ‘dinner in the dark’ te organiseren. De winst daarvan gaat uiteraard ook naar de actie”, besluit Van Den Driessche.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier