Cercle Brugge houdt een familiedag voor doelman Miguel Van Damme

© ACR
Redactie KW

Op zaterdag 29 februari organiseert Cercle Brugge een benefiet ten voordele van de doelman en de Stichting Me To You.

Me ToYou stelt zich tot doel mits het steunen van specifieke onderzoeksprojecten de verdere opmars van leukemie en aanverwante vormen van beenmerg- en bloedziekten tegen te gaan. Daarnaast begeleidt de Stichting leukemiepatiënten van alle leeftijden en zorgt zij voor publieksvoorlichting. Doelman Miguel Van Damme blijft zoals bekend strijden tegen bloedkanker, die bij hem onlangs opnieuw werd vastgesteld.

Shirt van Miguel

De familienamiddag heeft plaats op zaterdag 29 februari, vanaf 11 uur nabij het jeugdcomplex van Cercle Brugge. Bij slecht weer wordt er richting het Jan Breydelstadion getrokken, nabij het secretariaat en onder de tribune. “Er zijn heel wat ouders van jeugdspelers die samen het initiatief hebben genomen en mij over hierover te contacteren”, zegt Piet D’Hooghe als voorzitter van de vzw Cercle Brugge die de belangen van de jeugdwerking behartigt. “Uiteraard zijn we daarin meegegaan. Het enthousiasme is alvast zeer groot en iedereen wil daar voor honderd procent aan meewerken.”

Ook Me To You doet mee en Miguel Van Damme heeft positief gereageerd op het initiatief. “Ik vermoed dat hij die dag, en als zijn gezondheid het toelaat, zal aanwezig zijn. Ondertussen is de familiedag verder aan het groeien, met wat er die dag allemaal te beleven valt”, gaat de voorzitter verder.

Er wordt om 11 uur gestart met een aperitief. Delicious First Catering zorgt voor streetfood, gevolgd door koffie en een aterparty met dj Christophe. Tijdens de pauze is er een veiling per opbod, met behalve een shirt van Miguel ook uitrustingen van andere spelers, zelfs uit andere ploegen. Er is een tombola met mooie prijzen. Doorlopend is er kinderanimatie, een drank- en een eetgelegenheid, tal van verrassingen en een optreden van Freestyle voetballer Martijn Debbaut uit Belgian Got Talent.

“Er is die dag geen jeugdvoetbal en de dag nadien speelt Cercle tegen KAA Gent. Spelers van de eerste ploeg zullen we wellicht niet verwachten, met uitzondering van zij die niet geselecteerd of geblesseerd zijn. De komende dagen hopen we de familiedag nog verder te kunnen aanvullen met nieuwe zaken of zelfs verrassingen. We kiezen voor de jeugdacademie als locatie, omdat het vanuit het hart van Cercle of de jeugdwerking komt. Het Cerclegevoel moet van onderuit blijven groeien”, benadrukt Piet D’Hooghe. (ACR)


Meer informatie over de familiedag op de website van Cercle Brugge, via de link jeugdwerking kan men ook inschrijven voor het middagmaal.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier