Cercle Brugge houdt Duitse eersteklasser in bedwang

Cercle scoort drie keer maar toon andermaal verdedigend hoe kwetsbaar het nog altijd is. © belga

Groen-zwart verblijft nog tot zaterdagavond op oefenkamp op Malta en speelde er vrijdagnamiddag een oefenmatch tegen de Duitse eersteklasser FC Augsburg. Eindstand 3-3.

Augsburg staat momenteel tiende in de Bundesliga en de vriendschappelijke match had plaats in het nationaal stadion Ta’Qali. Trainer Storck koos bij Cercle Brugge voor zo goed als dezelfde spelers die de laatste competitiematch van 2019 begonnen op het veld van KV Kortrijk, dus ook zonder de nieuwkomers Hotic en Christie-Davis.

1-0 via Hazard

In de openingsfase dreigde groen-zwart vooral van op de vleugels, maar Augsburg ving die aanvalsgolven goed op. In de twaalfde minuut kwam Cercle op voorsprong toen Hazard op links naar binnen trok en voorin Hoggas kon aanspelen. De middenvelder trok zich een weg doorheen vier Duitse verdedigers en plaatste de bal naast de keeper in doel (1-0).

Iets voorbij het halfuur beging Hazard een lichte overtreding en vanuit de spelhervatting die daarop volgde knutselde Augsburg een aanval in elkaar. Die kwam in laatste instantie tot bij Khedira die alleen werd gelaten en overhoeks in doel trapte. Dit gelijkspel was meteen de score bij de rust.

Blunder Hubert

Bij Cercle werden in de tweede helft enkele nieuwe spelers opgesteld en ook na vijf minuten kwam bij de Duitsers Jensen ingevallen. Die profiteerde meteen van een blunder van keeper Hubert die de bal bij een verkeerde speler terug in het spel bracht, 1-2 in de 51ste minuut. Vijf minuten later werd Foster op de rand van buitenspel gelanceerd en ging op de flank alleen op doel af, maar besloot te zwak.

Meteen raak voor Christie-Davis

Na ruim een uur spelen trof Hoggas op aangeven van Hotic ook nog de lat. Even later was er opnieuw de nieuwe nummer tien van Cercle. Dit keer bereikte hij Foster die van op de achterlijn die andere nieuwkomer Christie-Davis aanspeelde en met een lage schuiver groen-zwart opnieuw op gelijke hoogte bracht.

3-3-eindstand

Ruim een kwartier voor het einde kwam Cercle nog maar eens op voorsprong toen Vitinho, die net was ingevallen, in de rebound de bal voorbij de doelman bracht. Zeven minuten voor tijd kwam nog maar eens een gelijkmaker. Opnieuw was het Jensen die dit keer Hubert op het verkeerde been zette. Cercle toonde vooral verdedigend hoe kwetsbaar het nog altijd is. (ACR)

Cercle Brugge: Hassen (46′ Hubert), Biancone (80′ Cassaert), Ueda (46′ Donsah), Dabila, Panzo, Coulibaly (71′ Dekuyper), Hoggas, Peeters (62′ Christie-Davis), Hazard (62′ Somers), De Belder (46′ Hotic), Foster (72′ Vitinho).