Cercle Brugge dient plan in voor matchen met 6.000 supporters in Jan Breydel

© Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

Cercle Brugge heeft een plan ingediend bij burgemeester Dirk De fauw, in de hoop dat vanaf september tot 6.000 toeschouwers in veilige omstandigheden voetbalwedstrijden kunnen bijwonen in het Jan Breydelstadion.

Terwijl stadsgenoot Club Brugge nog moet onderhandelen met de Brugse burgemeester, heeft de Vereniging al een concreet plan ingediend dat naar verluidt coronaproof is en de mogelijkheid biedt aan supporters om vanaf september opnieuw veilig naar Olympia te trekken.

Omwille van corona laat de Veiligheidsraad in openlucht maximaal 400 mensen toe op evenementen. Maar de burgemeesters krijgen de vrijheid om op hun grondgebied uitzonderingen toe te staan, op voorwaarde dat de regels van social distancing kunnen gegarandeerd worden.

Enkel abonnees

Vincent Goemaere, voorzitter van Cercle Brugge, heeft al een plan ingediend bij het Brugs stadsbestuur dat in zijn ogen aan alle voorwaarden voldoet. “Als je in het Jan Breydelstadion de anderhalve meter afstand respecteert, kun je, afhankelijk van het aantal bubbels, 5.000 à 6.000 voetballiefhebbers herbergen.”

Cercle Brugge dient plan in voor matchen met 6.000 supporters in Jan Breydel
© Davy Coghe

“Ons plan voorziet dat wij enkel abonnees toelaten, geen tickets voor één wedstrijd verkopen en ook geen fans van de bezoekende ploegen binnenlaten. Voor Cercle is dit geen enkel probleem, want we hebben slechts 3.500 abonnees. De maatregel zou ons zelfs de kans geven om nog extra abonnementen te verkopen. Zo kunnen wij onze supporters allemaal plezieren.”

Mondmasker

“Uiteraard is het dragen van een mondmasker verplicht en de toeschouwers moeten in hun compartimenten blijven zitten, ook tijdens de rust. Bij het binnenkomen en het buitengaan zal met timeslots gewerkt worden, zodat fans elkaar niet kruisen. De kantine en de frietkoten blijven dicht. Waarom niet de toeschouwers in de tribunes met drank en eten bedienen? Zoals vroeger, toen ze in de tribunes rondkwamen met ijsjes en hot-dogs….”

“Het VIP restaurant kan wel open blijven, maar moet de regels hanteren die in alle restaurants gelden: bediening aan tafel”, aldus Vincent Goemaere. Burgemeester Dirk De fauw bestudeert de plannen van Cercle. Een heikel punt blijft de cafés op De Platse van Sint-Andries voor en na de voetbalwedstrijden…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier