Celine De Pourcq uit Machelen dingt mee naar titel Eikoningin: “Voor mijn overledengrootouders”

Celine De Pourcq is vastbesloten om er een mooie avond van te maken tijdens de verkiezing. © HDV
Redactie KW

Dit jaar is het pover gesteld met de finalisten uit de regio voor de titel van Eikoningin 2019 in Kruisem. Slechts twee kandidaten uit de regio wagen hun kan: Jolien Buckens uit Waregem met roots in Nokere en Celine De Pourcq uit Machelen-Zulte. En voor het eerst sinds jaren is er geen enkele finaliste uit Kruisem zelf.

De ogen zijn op paaszondag 21 april dus gericht op Celine De Pourcq (23) uit het nabijgelegen Machelen. Ze speelt een beetje voor eigen volk. “Ik ben de jongste van drie dochters en groeide op in Machelen”, vertelt Celine, die single is. “Nu studeer ik communicatiemanagement in Gent, ik zit in mijn laatste jaar.”

De groep van negen finalisten is goed op elkaar ingespeeld

Dat Celine deelneemt aan de verkiezing heeft wel een speciale reden. “Mijn overleden grootouders waren afkomstig van Kruishoutem, het huidige Kruisem. De naam van de gemeente speelde dus al langer in mijn gedachten. Ik was van jongsaf aan al benieuwd om de cultuur van Kruishoutem te ontdekken”, vertelt ze. Celine herinnert zich de verkiezingsavonden nog van vroeger. “En met mijn vriendin Emeraude Boom was ik al eens komen kijken. Ik weet dus al een beetje hoe het er aan toegaat. Als herinnering aan mijn grootouders liet ik mij inschrijven. Ik doe het ook voor hen.”

Wervelende show

Toen Celine finaliste werd, besefte ze dat er heel wat bij komt kijken. Er is de maandenlange voorbereiding want op de verkiezingsavond wordt een wervelende show gebracht. Celines aandacht gaat dan ook uit naar het aanleren van heel wat choreografie, maar dat heeft ze er voor over.

“De groep van negen finalisten is goed op elkaar ingespeeld. We willen er het beste van maken“, verzekert Celine. “Er zijn verschillende favorieten, dat klopt. Maar namen noem ik niet (lacht). Ik doe mijn best en wacht af dan het oordeel van de jury af.” (RMN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier