Celina Carette viert 106e verjaardag in wzc Maria Rustoord in Ingelmunster

De 106-jarige Celina Carette met haar dochter Georgette. © FODI
Redactie KW

Op woensdagnamiddag 30 januari mocht Celina Carette officieel 106 kaarsjes uitblazen in de Hugo Verriestlaan in het wzc Maria Rustoord in Ingelmunster, waar Celina verblijft.

Op 30 januari 1913 zag Celina het levenslicht in Ingelmunster. Ze trouwde met Georges Meurisse, die in 1948 overleed. Celina bleef altijd alleen en kon rekenen op de goede zorgen van haar enige dochter Georgette en haar echtgenoot Roger De Brabandere uit de Bruggestraat in Ingelmunster. Vooraleer Celina in maart 2014 naar het wzc Maria Rustoord trok, woonde ze zeven jaar in bij haar dochter en schoonzoon.

Daarvoor ging ze praktisch ook iedere avond slapen bij haar dochter, die schuin tegenover haar woning woonde en daar nu nog altijd woont. Celina is de grootmoeder van Christine (partner Peter Claus/woont in Oost-Eeklo) en de overgrootmoeder van Gilles en Elke. Ze heeft vier achterachterkleinkinderen. Celina werkte als schoonmaakster. In haar vrije tijd legde ze graag een kaartje, las ze een boek, keek ze naar de televisie, enz. Ze geniet nog altijd van de bezoekjes van familie en vrienden.

In de voorbije twaalf maanden ging haar gezondheid toch wat achteruit. De ene dag gaat al wat beter dan de andere. Het feest voor haar 106e verjaardag kon plaatsgrijpen in haar kamer. De algemene directie en het personeel van het wzc Maria Rustoord, een delegatie van het gemeentebestuur, haar huisarts en ook vrienden kwamen langs om haar te feliciteren en met geschenken te overladen.

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier