https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Celien Casteleyn realiseerde een gezellige leeshoek in de tijdelijke bibliotheek

© (Foto NS)
Redactie KW

De twee gemeentelijke bibliotheken zijn verhuisd naar de kerk op de Hille. De inrichting van deze tijdelijke bibliotheek is volop bezig. Celien Casteleyn werkte een groene en gezellige leeshoek uit. Op zondag 1 augustus opent de bibliotheek.

Een tijdelijke bibliotheek met meer dan 40.000 boeken huisvesten in een parochiekerk brengt heel wat werk met zich mee. De verhuizing is bijna achter de rug en nu kan men zich volop focussen op de inrichting. Inwoonster Celien Casteleyn werkt hier graag aan mee. “Een aantal maanden geleden kreeg ik onverwachts de vraag van schepen Brecht Warnez of ik geen zin had om mee te werken aan de inrichting van de tijdelijke bibliotheek” vertelt Celien Casteleyn enthousiast. “Het project interesseerde mij enorm en ik had meteen zin om mijn tanden erin te zetten. Ik volgde eerder een cursus interieurstyling en ik ben sowieso graag met interieurinrichting bezig. Ik vond het tof dat de gemeente mij daarvoor contacteerde.” Celien realiseerde een serre centraal in de kerk met veel planten, comfortabele stoelen en zeteltjes. Die ruimte zal dienstdoen als een gezellige leeshoek.

Inspiratiebundel

“Het is niet toevallig dat we met Celien contact opnamen”, vult schepen Brecht Warnez aan. “Bij ons participatietraject ‘de toekomst van de bib’ luisterden we naar de ideeën van onze inwoners over onze nieuwe bibliotheek in het Keizerspark. Celien stuurde ons meteen een geïllustreerde bundel vol inspiratie door. We waren erg onder de indruk over haar inbreng. Wij gaven de ideeën van Celien voor de nieuwe bibliotheek door aan het ontwerpteam, maar we vonden het zonde om er niet meteen aan de slag te kunnen gaan. Dit alles is voor mij één van de zuiverste vormen van participatie. Een burger heeft een mooi idee en mag dit vervolgens zelf uitwerken en uitvoeren. Dit is alvast een win- winsituatie.” (NS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.