Ze zou aan zo'n 40 kilometer per week moeten raken, maar daar lijkt de komende weken weinig van in huis te komen. Célestine Van Hoorickx (37) uit Sint-Andries bij Brugge zit met de handen in het haar. "Door de maatregelen tegen de verdere verspreiding van het coronavirus zijn alle zwembaden dicht", vertelt ze. "Dat betekent dus ook dat ik geen plaats meer vind om te trainen. Ook Matthieu Bonne, de Bredenaar die vorig jaar het Kanaal overzwom en bekend is van zijn deelname aan Kamp Waes, zit met hetzelfde probleem. Wij trainen vaak samen, maar kunnen nu eigenlijk nergens heen."

Afgelopen weekend dook Célestine wel in de Damse Vaart met een wetsuit tegen de kou. Al bleek dat verre van ideaal. "Ik ben wel wat gewoon als ijszwemmer en kan vrij goed tegen koud water. Maar zo'n wetsuit zorgt voor meer hinder dat wat anders. Zeker als je langere afstanden wil afleggen... Normaal zou ik zondag 10 kilometer moeten zwemmen, maar als ik één uur in dat koude water zal liggen, zal het al veel zijn", aldus Célestine nog.

En dus is de Brugse naarstig op zoek naar een zwembad om te kunnen trainen. "Ik kreeg al van verschillende mensen het aanbod om in een 20-meterbad te komen zwemmen, maar geloof me, na 6 kilometer ben je dronken gedraaid en heb je rugpijn... Idealiter vind ik dus een bad van 50 meter. Competitiezwemmers en topsporters mogen vaak wel binnen om te trainen in hun vaste baden, voor ons ligt dat wat moeilijker."

Ondanks de tegenslag hoopt Célestine dat haar poging van komende zomer niet in het gedrang komt. "Het is moeilijk te voorspellen wat de impact zal zijn van deze weken zonder échte trainingen", zegt ze. "En ik vrees dat het nog wel eventjes zal duren. Ik probeer nu vooral te lopen om mijn conditie te onderhouden, maar ben nog nooit echt een loopfanaat geweest. (lacht) We zien wel. Ik denk dat ik nog een paar keer in de Damse Vaart zal springen en de kou zal trotseren", besluit de 37-jarige zwemster.

Ze zou aan zo'n 40 kilometer per week moeten raken, maar daar lijkt de komende weken weinig van in huis te komen. Célestine Van Hoorickx (37) uit Sint-Andries bij Brugge zit met de handen in het haar. "Door de maatregelen tegen de verdere verspreiding van het coronavirus zijn alle zwembaden dicht", vertelt ze. "Dat betekent dus ook dat ik geen plaats meer vind om te trainen. Ook Matthieu Bonne, de Bredenaar die vorig jaar het Kanaal overzwom en bekend is van zijn deelname aan Kamp Waes, zit met hetzelfde probleem. Wij trainen vaak samen, maar kunnen nu eigenlijk nergens heen."Afgelopen weekend dook Célestine wel in de Damse Vaart met een wetsuit tegen de kou. Al bleek dat verre van ideaal. "Ik ben wel wat gewoon als ijszwemmer en kan vrij goed tegen koud water. Maar zo'n wetsuit zorgt voor meer hinder dat wat anders. Zeker als je langere afstanden wil afleggen... Normaal zou ik zondag 10 kilometer moeten zwemmen, maar als ik één uur in dat koude water zal liggen, zal het al veel zijn", aldus Célestine nog. En dus is de Brugse naarstig op zoek naar een zwembad om te kunnen trainen. "Ik kreeg al van verschillende mensen het aanbod om in een 20-meterbad te komen zwemmen, maar geloof me, na 6 kilometer ben je dronken gedraaid en heb je rugpijn... Idealiter vind ik dus een bad van 50 meter. Competitiezwemmers en topsporters mogen vaak wel binnen om te trainen in hun vaste baden, voor ons ligt dat wat moeilijker."Ondanks de tegenslag hoopt Célestine dat haar poging van komende zomer niet in het gedrang komt. "Het is moeilijk te voorspellen wat de impact zal zijn van deze weken zonder échte trainingen", zegt ze. "En ik vrees dat het nog wel eventjes zal duren. Ik probeer nu vooral te lopen om mijn conditie te onderhouden, maar ben nog nooit echt een loopfanaat geweest. (lacht) We zien wel. Ik denk dat ik nog een paar keer in de Damse Vaart zal springen en de kou zal trotseren", besluit de 37-jarige zwemster.