Celestine schenkt 3.000 euro aan mugheli van AZ Sint-Jan Brugge

Celestine Van Hoorickx overhandigt cheque aan dokter Nico Müller en Ann Pante van het Instituut voor Medische Dringende Hulpverlening. © SR
Stefaan Reuse
Stefaan Reuse Medewerker KW

De 37-jarige verpleegster Celestine Van Hoorickx (beter bekend onder de roepnaam Tetard) heeft een cheque van 3.000 euro overhandigd voor de mugheli van AZ Sint-Jan Brugge. Het waren dokter Nico Müller en Ann Pante van het Instituut voor Medische Dringende Hulpverlening die de cheque in ontvangst mochten nemen.

Celestine werkte vroeger in het AZ in Brugge en nu in het AZ Zeno in Knokke. In Brugge zag ze telkens de heli opstijgen voor de vele dagelijkse tussenkomsten waarvoor heel wat geld nodig is. Gelukkig zijn er de vele sponsors en verenigingen die geld inzamelen.

Kanaal overzwemmen

Celestine heeft het geld ingezameld met haar poging om het kanaal over te zwemmen. Na een week in quarantaine waarbij ze het huis niet uit mocht in Engeland, is ze op 9 juli gestart met haar poging. Door de coronamaatregelen mocht ze geen begeleiding meenemen.

Het was bijzonder zwaar, want ze werd na anderhalf uur zeeziek en heeft haar poging moeten staken. Ze zoekt nu naar een nieuwe datum om de plas over te steken.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.