Celest Decaesstecker (18) uit Leffinge is Miss West-Vlaanderen

Celest Decaesstecker tussen haar twee eredames. © Bjorn Van Ryckeghem
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Celest Decaesstecker uit Leffinge (Middelkerke) is zondagavond verkozen tot Miss West-Vlaanderen 2020. Marieke Vannieuwenhuyse (27) uit Roeselare en Laura Roef (18) uit Sint-Andries (Brugge) vervolledigden het podium.

Het was al een topweekend voor Leffinge, met 14.000 bezoekers voor het festival Leffingeleuren. Dat weekend kreeg een extra gouden randje dankzij de overwinning van Celest Decaesstecker, zondagavond in het Plopsa Theater in De Panne. De Leffingse volgt Emily Van Eeckhoutte uit Ardooie op als West-Vlaanderens mooiste. Marieke Vannieuwenhuyse is Eerste Eredame, Laura Roef Tweede Eredame. De organisatie deelde ook nog een Crown Card uit aan Mohini Cellisa Mathoera uit Oostende. Dat betekent dat ook zij nog kans maakt om door te stoten naar de verkiezing van Miss België.

De nieuwe Miss West-Vlaanderen is de dochter van Glenn Decaesstecker, gewezen doelman van Club Brugge en KV Oostende. Haar grootvader Frankie Decaesstecker is dan weer een grote naam in de bokswereld. Hij werd Belgisch én Beneluxkampioen in de jaren tachtig. “Ik zal dat doorzettingsvermogen wel van hen hebben”, lachte Celest in een interview met onze krant. “Toch mis ik wat zelfvertrouwen. Daarom neem ik ook deel aan Miss West-Vlaanderen: om dat vertrouwen wat op te krikken, maar ook om nieuwe mensen te leren kennen.”

“Eigenlijk probeer ik nu mijn twee kinderdromen waar te maken”, vertelde Celest in dat zelfde interview. “Ik droomde er als kind altijd van om miss of prinses te worden. En ik poseerde maar al te graag voor de spiegel als model.” (TV/LC)

Marieke Vannieuwenhuyse, Celest Decaesstecker en Laura Roef.
Marieke Vannieuwenhuyse, Celest Decaesstecker en Laura Roef.© Bjorn Van Ryckeghem

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier