Maandagnamiddag, dag op dag honderd jaar na haar geboortedag, zette de familie van Cécile Van Craen hun eeuwelinge uitgebreid in de bloemetjes. Ook haar medebewoners, zorgpersoneel en directie van het Woonzorgcentrum Regina Coeli werden bij het feest betrokken.

Cécile zag het levenslicht in Lichtervelde. Het beroep van haar vader, treinwachters werden wel eens overgeplaatst, zorgde ervoor dat hij met zijn vrouw en drie kinderen meermaals verhuisde. Uiteindelijk streken zij neer in Brugge, waar Cécile in de Normaalschool de onderwijsopleiding volgde. Haar lesopdrachten brachten haar naar verschillende scholen in het West-Vlaamse.

Uiteraard maakte zij de Tweede Wereldoorlog heel bewust mee. Bij het beruchte bombardement op kasteel 'Ter Linden' in Sint-Michiels, in het voorjaar van 1944, lieten meerdere kennissen van haar het leven. In die dagen woonde Cécile langs de Gistelse Steenweg, waar zij met eigen ogen zag hoe een Canadees soldaat door een Duitse sluipschutter werd gedood.

Cécile huwde met René Tyriard die twintig jaar geleden overleed. Sinds 2006 verblijft zij in Regina Coeli. Waar zij het naar eigen zeggen bijzonder naar haar zin heeft, mede door het vele bezoek van haar familie, vooral van haar dochter Els die haar als mantelzorger in de watten legt.

Burgemeester Dirk de Fauw kwam haar verrassen met geschenken in naam van het vorstenpaar en de Brugse gemeenteraad. "Laten wij afspreken dat we mekaar volgend jaar terugzien bij je volgende verjaardag" grapte de burgemeester. Een voorstel waar Cécile zich graag bij aansloot.

(PM)

Maandagnamiddag, dag op dag honderd jaar na haar geboortedag, zette de familie van Cécile Van Craen hun eeuwelinge uitgebreid in de bloemetjes. Ook haar medebewoners, zorgpersoneel en directie van het Woonzorgcentrum Regina Coeli werden bij het feest betrokken.Cécile zag het levenslicht in Lichtervelde. Het beroep van haar vader, treinwachters werden wel eens overgeplaatst, zorgde ervoor dat hij met zijn vrouw en drie kinderen meermaals verhuisde. Uiteindelijk streken zij neer in Brugge, waar Cécile in de Normaalschool de onderwijsopleiding volgde. Haar lesopdrachten brachten haar naar verschillende scholen in het West-Vlaamse.Uiteraard maakte zij de Tweede Wereldoorlog heel bewust mee. Bij het beruchte bombardement op kasteel 'Ter Linden' in Sint-Michiels, in het voorjaar van 1944, lieten meerdere kennissen van haar het leven. In die dagen woonde Cécile langs de Gistelse Steenweg, waar zij met eigen ogen zag hoe een Canadees soldaat door een Duitse sluipschutter werd gedood.Cécile huwde met René Tyriard die twintig jaar geleden overleed. Sinds 2006 verblijft zij in Regina Coeli. Waar zij het naar eigen zeggen bijzonder naar haar zin heeft, mede door het vele bezoek van haar familie, vooral van haar dochter Els die haar als mantelzorger in de watten legt.Burgemeester Dirk de Fauw kwam haar verrassen met geschenken in naam van het vorstenpaar en de Brugse gemeenteraad. "Laten wij afspreken dat we mekaar volgend jaar terugzien bij je volgende verjaardag" grapte de burgemeester. Een voorstel waar Cécile zich graag bij aansloot.(PM)