https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Cebeko verhuist in 2023 naar nieuwbouw aan Roeselaarseweg

Op de plaats van de toekomstige nieuwbouw van Cebeko aan de Roeselaarseweg v.l.n.r. schepen Hans Blomme, Tanja Werbrouck (Unizo), Tom Dekoninck (zaakvoerder Cebeko), schepen Rita Dewulf, Clément Dekoninck (zoon van Tom) en Carlos Depuydt (Raad voor Lokale Economie). © Johan Sabbe
Johan Sabbe

Cebeko, het Torhoutse familiebedrijf dat bij het grote publiek vooral bekend staat voor zijn hoogwerkers en verreikers, wil in het voorjaar van 2023 verhuizen van de vertrouwde locatie aan de Bruggestraat naar een indrukwekkende, ruime nieuwbouw op het bedrijventerrein aan de Roeselaarseweg. Het doel is duidelijk: stevig doorgroeien. Cebeko blijft almaar hoger mikken.

 

“Nu hebben we een dynamisch team van 25 medewerkers, dat we in de nieuwe accommodatie zullen kunnen uitbreiden tot boven de 40”, zegt zaakvoerder Tom Dekoninck (47). “In 2020 haalden we een omzetcijfer van om en bij de 10 miljoen euro. Welnu, we zouden dat in de komende vijf jaar graag verdubbelen. Cebeko blaakt van vertrouwen en ambitie.”

Nieuwe terrein heeft bijna dubbele oppervlakte van nu

De core business van Cebeko, dat in september 1983 door Toms ouders Gilbert Dekoninck en Cecile Decorte werd opgericht, is de verkoop, de verhuur en het onderhoud van compacte bouw- en grondverzetmachines. Het bedrijf beschikt over een uitgebreid machinepark met onder meer hoogwerkers, schaarliften, verreikers, dumpers en minigravers. Of het nu om kleine werkzaamheden bij particulieren gaat of om grote projecten op uitgestrekte werven, de onderneming probeert altijd de beste oplossing te bieden.

Cebeko blijft almaar hoger mikken: graag in de komende vijf jaar de omzet van 10 miljoen euro verdubbelen

“Cebeko heeft een lange weg afgelegd van klein familiebedrijf tot een uit de kluiten gewassen kmo”, aldus Tom. “Zowel onze verhuurvloot als ons team is enorm gegroeid. De huidige infrastructuur is te klein geworden om alle machines en medewerkers een fatsoenlijke plaats te geven. Hoog tijd dus voor een nieuwe locatie. Het optrekken van de nieuwbouw, ontworpen door Claeys Architecten uit Roeselare, start in 2022. We hopen in het voorjaar van 2023 te kunnen verhuizen. We voorzien twee moderne, losstaande gebouwen op een totale oppervlakte van 16.500 vierkante meter, bijna het dubbele van nu.”

Verhuurvloot dikt elk jaar stevig aan

Zo zal de Cebeko-nieuwbouw pal aan de Roeselaarseweg er straks uitzien. Een ontwerp van Claeys Architecten uit Roeselare.
Zo zal de Cebeko-nieuwbouw pal aan de Roeselaarseweg er straks uitzien. Een ontwerp van Claeys Architecten uit Roeselare. © JS

Tom is blij om met Cebeko in het eigen Torhout te blijven. “Onze roots liggen hier”, zegt hij. “En de meesten van onze medewerkers wonen in deze regio. Zij zijn als team dé drijvende kracht achter onze onderneming.”

“Onze verhuurvloot telt momenteel zo’n 350 machines. Jaarlijks voegen we er ongeveer 25 nieuwe aan toe. We vinden het belangrijk om mee te denken met onze klanten en de tendensen van de markt goed in de gaten te houden. Zo blijft de hele vloot up-to-date.”

“In onze verkoopafdeling zijn het de graafmachines van Yanmar die de hoofdrol spelen. Als exclusieve dealer en invoerder van dat merk kunnen wij die machines in het overgrote deel van Vlaanderen aanbieden, sinds kort aangevuld met de provincie Henegouwen.”

Straks supermarkt Albert Heijn op oude site?

Het omzetcijfer in vijf jaar verdubbelen, is een gedurfde doelstelling, maar Cebeko rekent op zijn torenhoge ervaring en baanbrekende aanpak. Zoals blijkt uit de Engelse slogan van het bedrijf: Sky-high experience, groundbreaking trust. “Het uitbreiden en moderniseren van de infrastructuur zal ons de mogelijkheid bieden om op zoek te gaan naar nieuwe opportuniteiten om ons aanbod nog te vergroten”, aldus Tom Dekoninck. “Ondernemen is naar de toekomst durven te kijken en erop vertrouwen dat je het met je bedrijf kunt blijven waarmaken. We zijn bijzonder blij met het voorziene nieuwbouwproject.”

Intussen wordt er al een tijdje gespeculeerd over wat er na 2023 met het verlaten Cebeko-domein aan de Bruggestraat zal gebeuren. De komst van een nieuwe supermarkt, zoals Albert Heijn, is een reële optie. Burgemeester Kristof Audenaert steekt niet onder stoelen of banken dat hij zoiets een positieve zaak zou vinden. En ook de leiding van de genoemde warenhuisketen is sterk geïnteresseerd.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten