https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

CD&V vraagt stadsbestuur kaart te maken met locaties openbare toiletten

© (Foto EF)
© (Foto EF)
Redactie KW

“Tijdens het wandelen, maar ook bij elk bezoek aan de stad, gaan mensen vaak op zoek naar het dichtstbijzijnde openbaar toilet als de nood het hoogst is.” De Ieperse CD&V-partij vaagt het stadsbestuur nu een interactieve kaart te maken met de locaties van die toiletten.

Katrien Desomer (CD&V) deed op de laatste gemeenteraad het voorstel om een interactieve kaart van de (openbare) toiletten in Ieper op de website van de stad te plaatsen. “Door corona komen er veel meer wandelaars dan vroeger naar onze stad”, zegt het raadslid. “De natuur roept, en soms ook in meerdere betekenissen van het woord. Bij een bezoek aan onze stad moeten mensen vaak op zoek naar het dichtstbijzijnde openbaar toilet. Onder meer voor mensen met maag- en darmproblematieken is de laatste jaren sterk ingezet op het breed en online bekend maken van de locaties van openbare toiletten, zo kun je al via de Hoge Nood-app enkele toiletten terugvinden. Er kan zelfs samengewerkt worden met de makers van deze app die al over ruime expertise beschikken en een ruim publiek kunnen bereiken.”

De CD&V-fractie vraagt het stadsbestuur om een (interactieve) kaart met de locaties van de openbare toiletten op hun website, via sociale media of via de stadsmagazine Iedereen Ieper te verspreiden. “Hierop kunnen telkens de openingsuren en aanwezige faciliteiten weergegeven worden”, aldus raadslid Desomer. “Eventueel kan zelfs samengewerkt worden met semi-publieke diensten zoals NMBS of zelfs ondernemers die hun toiletten tijdens de openingsuren willen openstellen.”

“Op de website van stad Ieper vind je een stratenplan terug waar onder andere de openbare toiletten op terug te vinden zijn en daarnaast hebben we in de voorbije maanden op de LED-schermen in het centrum die werden geplaatst om de coronamaatregelen te duiden ook een kaartje weergegeven met de locaties van de openbare toiletten”, zegt schepen Dimitry Soenen (N-VA). “We zitten met de communicatiedienst samen om na te gaan hoe we de openbare toiletten nog beter kunnen bekend maken.” (CM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.