CD&V volgt dossier vernieuwing voetbalaccommodatie SK Nieuwkerke op de voet op

CD&V Heuvelland zal het dossier over de vernieuwing van de voetbalaccommodatie van SK Nieuwkerke van nabij opvolgen. De partij wil geen herhaling van het dossier over een gelijkaardige vernieuwing bij FC Westouter.

V.l.n.r. Carla Cardinael, Nathan Duhayon, Eveline Gaudissabois, Bernard Heens en Geert Debergh. © EF

In het meerjarenplan 2020-2025 van de gemeente Heuvelland zijn budgetten ingeschreven voor de vernieuwing van de voetbalaccommodatie van SK Nieuwkerke. Begin dit jaar werd de oproep gedaan om een architect te selecteren.

De architect, Peter Seys uit Diksmuide, werd deze zomer aangesteld. Vorige week was er een startvergadering met het gemeentebestuur en het bestuur van de voetbalclub, binnen een maand is er opnieuw een vergadering vastgelegd om de eerste schetsen te bespreken.

Vlot verloop

Voor respectievelijk 2021 en 2022 is er telkens 250.000 euro aan middelen ingeschreven. CD&V Heuvelland zal het dossier van nabij opvolgen. “We hebben ondervonden dat de vergelijkbare werken bij FC Westouter niet vlot verliepen. Er werd aanvankelijk beloofd dat de werken zouden starten in het voorjaar van 2018, maar we zijn bijna 2021 en het project is nog niet afgerond.”

“Bovendien zal de uiteindelijke prijs vele malen hoger liggen dan oorspronkelijk gepland. Voor CD&V is het belangrijk dat beide voetbalclubs, FC Westouter en SK Nieuwkerke, over degelijke en geschikte infrastructuur beschikken om zowel de eerste ploeg als de jeugdspelers een plaats te geven. We hopen dat het dossier in SK Nieuwkerke wel tijdig klaar geraakt.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.