CD&V Heuvelland wil kerkhof in kerk Wulvergem

Redactie KW

De voorbije weken is er heel wat gewijzigd in de organisatie van de parochies in Heuvelland.

“De kerken worden minder gebruikt voor de eredienst en we moeten dus nadenken over een andere invulling” aldus Geert Debergh van CD&V Heuvelland. “We verkondigen het evangelie niet. We willen in dialoog treden met de bevolking.”

CD&V Heuvelland volgt daarbij de visie van het bisdom Brugge : vier kerken (Loker, Nieuwkerke, Westouter en Wijtschate) blijven behouden voor liturgische vieringen, twee kerken (Dranouter en Kemmel) komen in aanmerking voor nevenbestemming met gedeeld gebruik en twee kerken (De Klijte en Wulvergem) krijgen een herbestemming.

Vooral Luc Gruson, voorzitter van de kerkraad van Wulvergem is niet enthousiast over het voorstel. “Ik vind het niet kunnen dat overal wordt verteld dat er een vrouwengevangenis in onze kerk komt, ook al is het maar de verhaallijn uit het toneelstuk van het plaatselijk toneel. Het zit me hoog, zeker nu CD&V met het voorstel afkomt om de begraafplaats uit te breiden door integratie in de kerk. Waarom dan geen hondenkerkhof in de kerk? Want dat hebben we nog niet in Heuvelland.”

Ook Bernard Deforche van de kerkraad in De Klijte maakt zich druk. “Vergeten we niet dat de kerk van De Klijte een beschermd monument is. Ik hoop dat dit bij een denkoefening blijft. Als jullie voor 6 kerken een lithurgische functie blijven voorzien, dan kan dat ook voor alle 8 kerken.”

(MD)