CD&V-burgemeester is een van de gastsprekers op eerste Blue Dinner van Open VLD

De gastsprekers tijdens de eerste Blue Dinner poseren samen in Brouwerij Stokhove. © GST
Redactie KW

Het programma van de eerste editie van de Blue Dinner van Open VLD 8020 op zaterdag 3 oktober werd lichtjes aangepast door de afwezigheid van gastspreker Vincent Van Quickenborne. Nu hij net minister is geworden, liet hij zich vervangen door zijn opvolger in de Kamer, Brugs gemeenteraadslid Jasper Pillen.

Om de aanwezigen een beeld te geven wat Oostkamp betekent en om een toekomstbeeld te schetsen, was ook burgemeester Jan de Keyser (CD&V) uitgenodigd in Brouwerij Stokhove in Waardamme.

Hij bedankte eerst Filip Beernaert voor de samenwerking van de voorbije jaren in de gemeenteraad, vooral in het dossier Oostcampus. Verder had hij een opdracht voor Jasper Pillen. “Ik daag Brugge uit om uit zijn vestingmuren te komen en een voortrekkersrol op te nemen om de hele regio mee te nemen in een dynamisch verhaal waarbij samenwerking tussen verschillende gemeentes en steden in de toekomst nog belangrijker zal worden.”

Jasper Pillen prees ook de moed van de Oostkampse burgervader, toch een CD&V boegbeeld in Oostkamp om te komen spreken op een Open VLD-feest. “Ik treed hem bij dat er nog meer in de toekomst moet samengewerkt worden. We mogen van mening verschillen, maar dan wel als verstandige mensen, in het parlement of de regering maar niet openlijk in de media.”

De laatste gastspreker was Kathleen Verhelst uit Loppem en CEO van Verhelst bouwmaterialen. “Ik ben nog maar een jaar actief in de politiek maar toch wil ik al een oproep doen aan onze leden om zeer waakzaam om te springen met de sociale media die zoveel fake news voortbrengt. Ik blijf hameren om niet alles zomaar te delen wat er over Open VLD verschijnt en geschreven wordt. Zelfs als we daarop zouden reageren geven we fake news een nog bredere basis om te groeien. Dus is negeren soms de beste oplossing.”

Voor organisator Kristof Van Hoye, voorzitter van Open VLD 8020 was het een meer dan geslaagde avond. “We hebben met deze avond een mooi evenwicht gebracht tussen politiek, vrienschap en een culinaire avond met heerlijke streekproducten. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat dit een nieuwe start betekent van iets moois en dat we de komende jaren een vervolg mogen organiseren aan onze Blue Dinner.” Waarna alle aanwezigen klonken op Open VLD 8020.

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier