CCV blij met verhoging limieten contactloos betalen

Het hoofdkantoor van CCV Belgium in Ieper. (Foto TOGH)
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Betaalverwerker CCV uit Ieper is tevreden met de aankondiging van de verhoging van de limieten voor contactloos betalen. Deze maatregel zal in België ingaan vanaf 14 april. De betaalspecialist riep de sector op 26 maart op om dringend werk te maken van de verhoging van de limiet voor contactloze betalingen zonder pincode.

Bankenfederatie Febelfin kondigde maandagmorgen aan dat de limieten om contactloos te betalen zullen stijgen vanaf 14 april. Momenteel kan je tot 25 euro betalen door de kaart tegen de terminal te houden zonder pincode in te toetsen. Dat wordt 50 euro. Bij verschillende opeenvolgende contactloze betalingen op dezelfde dag is er momenteel een limiet van 50 euro voor er een pincode wordt gevraagd. Dat verdubbelt eveneens naar 100 euro.

Betaalverwerker CCV, met hoofdkantoor in Ieper, had op 26 maart al de bankensector opgeroepen om de limieten te verhogen. Om de verspreiding van het coronavirus in te dijken, vragen handelaars om zo veel mogelijk digitaal te betalen. Contactloos betalen is niet alleen veilig maar ook hygiënisch: mensen raken het toetsenbord van de betaalterminal niet of minder vaak aan. CEO Dimitri Beck is dan ook tevreden dat de oproep niet in dovemansoren viel. “Dit is de enige juiste beslissing. We blijven wel vragende partij om een Belgische Betaalvereniging op te richten, naar het voorbeeld van Nederland. Zo kan de sector in de toekomst sneller ingrijpen”, zegt CEO Dimitri Beck.

CEO Dimitri Beck van CCV België.
CEO Dimitri Beck van CCV België.

Eerder verhoogden de banken in Nederland al de limieten. CCV stoorde zich aan de traagheid van de beslissingen in België en stelde daarom voor om een Beglische Betaalvereniging op te richten.

CCV is de nummer twee op de Belgische markt van betaalverwerkers met een marktaandeel van 20%. CCV België maakt deel uit van de CCV Group en houdt kantoor in Ieper (hoofdzetel), Kortrijk en Hasselt (CCV Lab).

Vanaf 14 april worden de betaalterminals aangepast. “CCV neemt de nodige maatregelen om de verhoging vlot te verwerken op de betaalterminals die het bedrijf beheert”, kinkt het nog bij CCV.

(TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier