CC De Spil gaat (even) digitaal met Canapé

Twee mediafiguren die meewerken aan Canapé: Ilse De Koe en Sebastien Dewaele. © foto SB
Redactie KW

De Spil opent opnieuw de deuren weliswaar digitaal en voor een beperkte periode. Na de reorganisatie van de programmatie zoekt het cultuurcentrum nu opnieuw met klank en beeld contact met haar publiek.

Canapé heet de nieuwe werking van cultuurcentrum De Spil. Toch voor even, tot de echte deuren weer open mogen. Dat kan nog even op zich laten wachten, maar van wachten willen ze in De Spil niet horen. Eerder al begonnen de programmatoren geannuleerde voorstellingen in te passen in het komende seizoen dat hopelijk vanaf september van start kan gaan. Ondertussen tovert De Spil zichzelf om in een digitaal cultuurcentrum met een radiostation, een televisiekanaal en met activiteiten op bijzondere locaties in de stad.

Theater-, film- en televisieactrice Ilse De Koe, bekend van onder andere Bevergem, wordt de stem van de eerste uitzending van Radio Canapé op zondag 17 mei. Zij ontvangt die dag onder andere Liesa Naert, Lien De Graeve en Günther Lesage als gasten. Radio Canapé zendt vanaf dan twee keer per week uit, telkens op woensdag van 14 tot 15 uur en op zondag van 14 tot 16 uur. Op het programma staan verhalen, capriolen, troostradio, wedstrijden en luisterspelen. Radio Canapé is online te vinden op www.despilcanape.be, maar is ook te beluisteren in de Roeselaarse winkelstraten en op enkele verrassende plekjes in de stad.

KidsCanapé

Wie liever beeld heeft bij zijn klank kan terecht op TV Canapé via dezelfde website. Daar komen films voorbij maar ook theater, muziek, dans en humor en voor de kinderen is er KidsCanapé. Wie een live-uitzending mist kan later alles uitgesteld herbekijken. Een extraatje dus voor een avondje-uit-in-eigen-kot of voor een regenachtige zondagmiddag in de canapé onder een dekentje. (BC)

Meer info op www.despilcanape.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier