Cateraar uit Moorslede wordt door corona noodgedwongen kaasboer

Gery en Katrien Samyn uit Moorslede begonnen in 2004 met een cateringbedrijf met onder meer kaas- en dessertbuffetten. Gezien de huidige coronacrisis begeven ze zich nu op de markten. Zo doen ze ook de wekelijkse markt van Nieuwkerke aan. “Het is voor ons de enige manier om te overleven.”

Kaasboer Gery samen met Heuvellands schepen van Lokale Economie Bart Vanacker.©Eric Flamand EF
Kaasboer Gery samen met Heuvellands schepen van Lokale Economie Bart Vanacker.©Eric Flamand EF

Wie trouwe marktganger is in Nieuwkerke heeft al kennis kunnen maken met de nieuwe marktkramer. Voortaan staat Geka Kaas naast visboer Kevin Neut.

Geka Kaas staat al ruim 15 jaar paraat op grote evenementen en ziet op jaarbasis een goede 120.000 mensen passeren. “We werken bijvoorbeeld goed samen met het evenementenburo Golazo, staan elk jaar op de zesdaagse van Gent en zijn ook vaak te vinden bij KVK Kortrijk. Dit is nu allemaal weggevallen. Om alsnog wat inkomsten te hebben, hebben we gekozen om de markten te doen. We bieden een pakket kazen aan en verkopen ook koekjes naar een recept van mijn dochter Sharon. De koekjes worden bereid op basis van haver en bevatten weinig suiker. We hebben de koekjes meteen omgedoopt tot ‘Sharon koekjes’ en merken dat deze ondertussen populair zijn.”

Drie marktkramers

Het verhaal van de markten in Heuvelland start in Wijtschate. Daar staat elke vrijdagmorgen het grootst aantal marktkramers. Een onder hen, visboer Kevin Neut, nam aansluitend het initiatief om ook in Nieuwkerke op de markt te staan. “Ik wou mijn werkgebied in Heuvelland uitbreiden en zo startte ik ook op in Nieuwkerke en later Westouter. En om eerlijk te zijn, ik heb dit zeker nog niet beklaagd. De klanten bezorgen me wekelijks op één van de drie markten een zeer goed gevoel. Dat ik nu een buur krijg, kan alleen maar een boost geven aan het marktgebeuren in Nieuwkerke.”

Binnenkort komt daar nog een kippenboer bij zodat er vanaf dan drie marktkramers zullen staan op dinsdagmorgen in Nieuwkerke, en dat is evenveel als in de namiddag in Westouter. In Wijtschate draait de markt wekelijks op vrijdag met gemiddeld vijf marktkramers. “We hopen in de nabije toekomst ook Westouter en Nieuwkerke op dit aantal te brengen”, zegt schepen van Lokale Economie Bart Vanacker. (MDN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.