Catchgala voor het goede doel in Torhout

Kurt Clauw 52 jaar? Als catcher Black Cobra is dat aan zijn lenigheid en traptechniek alvast niet te merken. Hij is de spil van de CWA. © foto JS
Johan Sabbe

Een catchgala in het kader van De Warmste Week? Op zaterdagavond 7 december in zaal De Mast is het zover. De Cobra Wrestling Organisation (CWA) van de Torhoutse catcher Kurt Clauw neemt de organisatie op zich. Kurt, alias Black Cobra, stapt ook zelf in de ring. De eregast van de avond is acteur en stuntman Tim Ost, bekend van het VTM-programma De Buurtpolitie. De opbrengst van het gala gaat naar de vzw Glek.

Tim Ost (35) vertolkt in De Buurtpolitie de rol van inspecteur Tom Vaneetvelde. Hij is niet alleen een succesvol acteur, maar heeft zich ook bekwaamd in het stuntwerk. En dan komt catch aardig in de buurt. “Tim zal vanaf 19 uur tot na het catchspektakel aanwezig zijn om handtekeningen uit te delen en met zijn fans op de foto te staan”, aldus Kurt Clauw. “We zijn blij dat we voor onze show een BV hebben kunnen strikken. Dit betekent een extra aantrekkingspool, wat belangrijk is, zeker nu we de vzw Glek steunen.”

Bloed, zweet en tranen

De kinderen komen ook aan hun trekken, want niet enkel Tim Ost komt langs, maar ook de Sint. Die zal van 18.45 tot 19.15 uur in De Mast aanwezig zijn. Het catchgala zelf start om 19.30 uur. Kurt Clauw mag dan intussen 52 jaar zijn, aan lenigheid, kracht en durf heeft hij niets ingeboet. Hij werkt als postman, maar in zijn vrije tijd is hij heel intensief met catch en zijn CWA bezig. Trainen gebeurt in een loods langs de Industrielaan. Hij leidt er onder meer jonge worstelaars op en hun aantal blijft aangroeien.

Als Black Cobra is Kurt binnen de CWA nog ongeslagen en dat wil hij graag zo houden. In het sportcentrum De Koninklijke Stallingen in Oostende heeft hij de voorbije zomer de dubbel veroverd: én Belgisch kampioen van zijn eigen CWA-koepel én Duits Nordhorn-kampioen. Hij komt op 7 december in actie samen met zijn tagteampartner Sammy Vegas. Dat duo wil de kers op de taart zetten en Skeleton Crew de Belgische CWA-tagteam-belt ontfutselen. Voorts neemt Cyclon, afkomstig uit Lichtervelde, het op tegen Ironhide uit Gistel. Nog tal van andere worstelaars zorgen in de loop van de avond voor spektakel in de ring. “Niemand zal zich vervelen”, klinkt Kurt vol overtuiging. “Het worden kampen op het scherp van de snee. Met bloed, zweet en tranen, zoals dat heet.”

Gelijke kansen geven

De vzw Glek, het goede doel van de catchavond, staat voor: Geef leven een kans. De vereniging wil het verschil maken voor kinderen die in een begeleidingstehuis terechtkomen – sommigen maar een poosje, anderen langdurig. Glek wil hen dezelfde kansen bieden als hun medeleerlingen op school. Dergelijke kinderen horen vaak dat klasgenoten op reis of op uitstap geweest zijn en de begeleidingstehuizen kunnen datzelfde aanbod doorgaans niet geven. Maar dan springt de vzw Glek met plezier in de bres.

“Glek zorgt voor een soort time-out voor de genoemde kinderen”, aldus Kurt Clauw. “Zonder negatieve gedachten, verdriet en zorgen. Het is de bedoeling om een brede lach op hun gezicht te toveren. Ze mogen naar het zwembad, kunnen naar de bioscoop, genieten een dagje van een pretpark en noem maar op. Of ze krijgen de kans om een zus of broer te ontmoeten die in een ander tehuis verblijft. Ik zou heel graag een dikke cheque vanwege onze CWA aan deze vzw kunnen overhandigen. Wie naar ons catchgala komt, draagt daaraan bij.”

De vzw Glek is gevestigd in Zuienkerke en dus een authentieke West-Vlaamse organisatie, die zich hoofdzakelijk toespitst op projecten in de eigen provincie.

De toegangsprijs voor het catchgala bedraagt 10 euro (gratis onder de 12 jaar). Te koop via www.cwa-wrestling.be, 0495 66 35 89.