Catcher Yorick Decoster alias Michael Gore wil deelnemen aan De Slimste Mens

Yorick Decoster: "Voor ik met catch begon, schoor ik mijn hoofd kaal."
Redactie KW

Yorick Decoster (35) wil dat er binnenkort een catcher te zien is in de populaire tv-quiz ‘De Slimste Mens Ter Wereld’. Daarvoor wil hij graag zichzelf opofferen, of toch tenminste zijn alter ego Michael Gore. “Waar ik denk te eindigen? In de finale”, klinkt het erg ambitieus.

Voor wie niets kent van catch, doet Yorick Decoster de sport eerst kort uit de doeken. “De officiële naam is pro wrestling, maar wij noemen het catch. Het is zoals een wedstrijd worstelen op de Olympische Spelen, maar dan met een laagje spektakel en verhaal erover. Iedereen uit het catchmilieu weet dat wij niet spelen om een kamp te winnen. Winst of verlies doet er eigenlijk helemaal niet toe. Het is het spektakel dat telt. Brood en spelen voor de toeschouwers”, aldus Yorick die in de ring verandert in zijn alter ego Michael Gore.

Naar de VS

De geboren en getogen Blankenbergenaar ontdekte de sport al op jonge leeftijd. “Als klein ventje heb ik eens een wedstrijd catch meegepikt op Eurosport en sindsdien ben ik fan. Maar het is pas in 2011 dat ik heb ontdekt dat catch ook fysiek op mijn lijf geschreven is.”

Het is hoog tijd dat Erik eens een catcher uitnodigt

Tot die vaststelling kwam Yorick in de Verenigde Staten. “In 2011 werd de allergrootste catchshow ter wereld in Atlanta georganiseerd. Ik wou daarbij zijn en na wat opzoekwerk, kwam ik te weten dat ik zonder visum drie maanden in Amerika mocht blijven. Na nog wat meer opzoekwerk kwam ik terecht bij een catchschool in Atlanta. Toen ik hoorde dat ik werd toegelaten, heb ik geen halve seconde getwijfeld. Mijn ouders stonden er niet voor te springen, want wie geeft nu een vaste job in het onderwijs op voor een avontuur? Maar ik heb mijn ontslag ingediend en ik ben vertrokken. Ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Het was een van de beste beslissingen uit mijn leven. Ik draai mee in de Belgische top van onze sport. Ik ben een van de betere performers.”

De babbel & de looks

Als fervent quizzer zou Yorick naar eigen zeggen zijn mannetje kunnen staan in de populaire quiz van Erik Van Looy. En dan zijn er nog die andere essentiële televisietroeven: de Blankenbergenaar heeft een vlotte babbel en ook aan de looks ontbreekt het hem niet. Naast zijn weelderige bos dreadlocks valt niet te kijken. “Voor ik met catch begon, schoor ik mijn hoofd kaal. In Atlanta liet ik mijn haar dan weer groeien. Eens thuis ben ik er ook afgebleven en zo begon mijn haar te klitten in dreads. Het past bij mijn alter ego van Michael Gore. In de ring ben ik een typetje. Arrogant, betweterig en met een grote mond. Zoals het een echte catcher betaamt, ben ik in de ring niet vies van wat schaamteloze zelfpromotie. Dat is dé gouden regel. Ik hou van die show, van de verhaaltjes die we opvoeren.”

Yorick, die in het dagelijkse leven iets minder ruig is hij is nota bene leerkracht aan het VTI in Brugge kijkt uit naar het telefoontje van Erik Van Looy. “Ik zou dit echt willen doen. Het is tijd dat Erik eens een catcher uitnodigt en hij heeft het geluk dat hij mij kan krijgen. (lach) Waar ik denk te eindigen? In de finale. Althans als ik spreek uit naam van Michael Gore. Yorick Decoster zou wellicht iets bescheidener antwoorden.”

Comeback

En in afwachting van Eriks telefoontje telt Michael Gore af naar de eerste catchshow post-corona. “Ik ben aangesloten bij de Cobra Wrestling Association. Op zaterdag 22 augustus organiseren wij onze Comeback in de sporthal in Lichtervelde. Wie eens een goeie catchshow wil zien, kan tickets kopen voor 8 euro. Voor kinderen onder 12 jaar is het gratis.” (Bieke Cobbaert)

www.cwa-wrestling.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier