Casini en Amber blazen Izegemse bakkerij Popelier nieuw leven in

Amber Bouttelgier en Casini Spillebeen nemen de bakkerij van Luc Popelier en zijn vrouw Marleen over. (foto MPM)
Redactie KW

Vier maanden nadat Luc Popelier en zijn vrouw Marleen met pensioen gingen krijgt hun bakkerij in de Blauwhuisstraat een tweede leven. Bakkerskoppel Casini Spillebeen (25) en Amber Bouttelgier (24) nemen de zaak over. Zij trekken met hun bakkerij Spillebeen weg uit de Baron de Pélichystraat.

Casini nam samen met Amber in 2018 de bakkerij van zijn grootvader Ignace Declercq in de Baron de Pélichystraat over. Ze veranderden de naam naar bakkerij Spillebeen. Een link naar de gelijknamige bakkerij die zijn ouders Tom en Saskia in Beitem uitbaten. Beide bakkerijen werken dan ook samen voor hun broodsoorten en patisserie. “Hoewel we ons hier drie jaar goed gevoeld hebben, is het nu toch tijd voor iets anders“, vertelt het koppel.

“We huurden de bakkerij in de Baron de Pélichystraat en er doken steeds meer gebreken op. Er was al twee keer een gaslek en ook de verwarming heeft het al eens begeven, wat vooral in de winter niet fijn was. Toen we hoorden dat bakkerij Popelier over te nemen stond, hebben we niet lang geaarzeld.”

Het koppel blijft nog op de huidige locatie tot de drukke eindejaarsdagen achter de rug zijn en verhuist dan half januari naar de bakkerij in de Blauwhuisstraat. De naam bakkerij Spillebeen verhuist mee. “Op die nieuwe locatie hebben we niet alleen één groot modern atelier, maar is er ook meer parkeermogelijkheid, iets wat in het centrum zeker niet altijd het geval was”, zegt Amber.

Broodronde

Dat de klanten uit het centrum nu hun dagelijks vers brood moeten missen, beseft het koppel ook. “Maar daarom gaan we een broodronde voor de minder mobiele klanten uit het centrum in het leven roepen. We kregen het niet over ons hart om hen in de kou te laten staan en op die manier krijgen ze toch nog hun dagelijks brood.”

Voormalige bakker Luc en zijn vrouw Marleen zijn blij dat er toch overnemers voor zijn zaak zijn. “Toen we met pensioen ging waren de onderhandelingen vergevorderd, maar was nog niet alles in kannen en kruiken. Ik ben blij dat alles nu geregeld is en dat de mensen uit de Kasteelwijk weer een bakker zullen hebben. Ik zal er bovendien ook zelf van kunnen profiteren. We wonen sinds kort in een nieuw huis in de Boomforeestraat, op amper een straat van de bakkerij. Straks kan ik hier dus op zondag ook mijn pistolets komen halen”, lacht de bakker. (Vadu)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier