Cartoonfestival in Knokke-Heist wordt openlucht familiefestival

© foto DM
Redactie KW

De 59ste editie van het Cartoonfestival kan dit jaar niet plaatsvinden in de tent aan het Heldenplein zoals oorspronkelijk gepland. Maar een hele zomer lang niet lachen in Knokke-Heist is geen optie! Het Cartoonfestival transformeert van 1 juli tot 30 augustus tot een gloednieuw concept: een gratis openluchttentoonstelling met een wandel- of fietsroute doorheen Knokke-Heist.

Ook het Cartoonfestival doet het dit jaar anders. Lekker veilig buiten. Met een parcours langs verschillende cartoonspots. Men kan de cartoonroute starten waar men wil. Aan het Cultuurcentrum Scharpoord staat een infocaravan waar men terecht kan voor alle informatie. De Grote Prijs Knokke-Heist Gouden Hoed en Press Cartoon Belgium zijn tradities om in ere te houden en daarom krijgen tijdens deze bijzondere editie ook de wedstrijdcartoons een mooi podium.

In Cultuurcentrum Scharpoord, ‘t Zwin, Museum Sincfala en het For Freedom museum prikkelen de winnaars en geselecteerden van de Grote Prijs Knokke-Heist Gouden Hoed & Press Cartoon Belgium ongetwijfeld de lachspieren. In Scharpoord krijgt men bovendien een selectie te zien van de beste coronacartoons. In totaal hangen er op de 4 locaties ruim 230 cartoons.

Een andere traditie die wegens succes verlengd wordt, is het Doe-boekje. Neem er eentje mee tijdens de route en je kinderen beleven een onvergetelijke middag met alle spelletjes en opdrachten die men erin kan terugvinden. Vraag ernaar in Cultuurcentrum Scharpoord, ‘t Zwin, Sincfala of het For Freedom Museum. Men kan de boekjes ook krijgen in het Toerismekantoor van Knokke en Heist. Het nieuwe thema ‘Allemaal samen’ mag je gerust letterlijk nemen, want het Cartoonfestival is de perfecte gezinsuitstap. (DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier