Carrefour roept kippenvlees terug wegens mogelijke aanwezigheid salmonella

Redactie KW

Warenhuisketen Carrefour roept kipfilet en kippenbouten (witte hoevekip) van het merk Loué terug wegens de mogelijke aanwezigheid van salmonella. De kip werd verkocht in de beenhouwerijafdeling van verschillende Carrefourwinkels in België. Consumenten wordt gevraagd om het vlees niet te eten en het terug naar de winkel te brengen, waar het zal worden terugbetaald.

Het gaat om kipfilet met lotnummer 2020037740 en vervaldatum 14 of 15 september. De kippenbouten hebben het lotnummer 2020037740 en vervaldatum 14, 15 of 17 september.

De mogelijke symptomen van een salmonellabesmetting zijn buikkrampen en diarree, vaak vergezeld van koorts. Deze symptomen doen zich meestal voor binnen de 12 tot 72 uur na besmetting. Ze kunnen ernstiger zijn bij jonge kinderen, zwangere vrouwen, oudere personen of personen met een verminderde immuniteit.

Dokter raadplegen

Personen die bovengemelde producten hebben geconsumeerd en die deze symptomen vertonen, worden verzocht een dokter te raadplegen en hem op de hoogte te brengen van de consumptie.

Voor meer informatie kunnen klanten terecht bij de klantendienst van Carrefour Belgium op het gratis nummer 0800 9 10 11, alle werkdagen van 8.30 tot 20 uur en zaterdag van 9 tot 20 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier