Rond 17 uur waren enkele werklui bezig met herstellingswerken in de technische ruimte van de supermarkt Carrefour in de Ieperstraat. Tijdens die werken liep het fout. "Tijdens werken aan een verbrandingsmotor werd een weerstand doorboord", horen we van de brandweerofficier ter plaatse. "Dit veroorzaakte een korte, kleine brand, die zeer snel onder controle was. Wat wel problematisch was, was de erg hoge concentratie aan CO in de winkel. Het typische gevolg van branden met dit type motor. De supermarkt werd uit voorzorg ontruimd."

Dankzij het snelle ingrijpen van de brandweer bleef de schade erg beperkt. De supermarkt werd wel grondig verlucht tot de brandweer met zekerheid kon zeggen dat de hoeveelheden CO opnieuw genormaliseerd waren.

Tijdens de interventie werd de Ieperstraat, van het station tot aan het kruispunt met de Guido Gezellelaan, volledig afgesloten. Gecombineerd met het spitsuur veroorzaakte dit de nodige hinder.

(CL)

Rond 17 uur waren enkele werklui bezig met herstellingswerken in de technische ruimte van de supermarkt Carrefour in de Ieperstraat. Tijdens die werken liep het fout. "Tijdens werken aan een verbrandingsmotor werd een weerstand doorboord", horen we van de brandweerofficier ter plaatse. "Dit veroorzaakte een korte, kleine brand, die zeer snel onder controle was. Wat wel problematisch was, was de erg hoge concentratie aan CO in de winkel. Het typische gevolg van branden met dit type motor. De supermarkt werd uit voorzorg ontruimd."Dankzij het snelle ingrijpen van de brandweer bleef de schade erg beperkt. De supermarkt werd wel grondig verlucht tot de brandweer met zekerheid kon zeggen dat de hoeveelheden CO opnieuw genormaliseerd waren.Tijdens de interventie werd de Ieperstraat, van het station tot aan het kruispunt met de Guido Gezellelaan, volledig afgesloten. Gecombineerd met het spitsuur veroorzaakte dit de nodige hinder.(CL)