https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Caroline Blondelle uit Aartrijke start Taartenhuis Caroline

Caroline met een van haar creaties. © Davy Coghe
Piet De Ville

Caroline Blondelle uit Aartrijke maakte van haar hobby haar (bij)beroep. Halfweg juli startte ze vanuit haar woning officieel met Taartenhuis Caroline. “Ik specialiseer me vooral in gedecoreerde taarten voor verjaardagen en andere speciale gelegenheden”, zegt Caroline.

Caroline Blondelle (45) noemt de start van Taartenhuis Caroline een uit de hand gelopen hobby. “Ik bak al jaren taarten en koekjes voor familie, vrienden en collega’s.”

“Toen ik enkele jaren terug een workshop cupcakes versieren met en voor kleuters organiseerde, voor de kindjes van de leden van de badmintonclub waar ik bij speel, werd ik steeds meer gevraagd”, vertelt Caroline. “Ik heb dan ook in avondschool een opleiding patisserie gevolgd bij Spermalie in Brugge.”

Ervaring als schilder

Caroline werkt nu nog halftijds in de wasserij van Viro, een organisatie voor mensen met een beperking in Sint-Michiels. Voorheen werkte ze dertien jaar in de bouwsector als schilder. “Die ervaring als schilder komt me nu wel nog een beetje van pas bij het decoreren van taarten”, lacht Caroline.

“Half juli ben ik dan officieel van start gegaan met Taartenhuis Caroline. We hebben daarvoor thuis een extra keukentje geïnstalleerd. Je kunt bij mij zowel taarten, dessertbuffetten, cupcakes en koekjes bestellen. Een echte toonbank heb ik niet maar het volledige assortiment is te zien op mijn website.”

Uitbundige taarten

“Mijn specialiteit? De gedecoreerde taarten voor elke gelegenheid zoals huwelijken, verjaardagen of doopvieringen. En die kunnen op vraag van de klant uitgewerkt worden in de meest uiteenlopende thema’s, zoals je ook kunt zien op mijn website. Zeker voor verjaardagen van kindjes worden het graag erg uitbundige taarten (lacht).”

“De basis voor dit soort taarten is steeds een biscuit met een van de twaalf mogelijke vullingen, zoals bijvoorbeeld aardbeienmousse of caramelmousse.“Die wordt dan overtrokken met een ‘icing’, een soort suikerlaagje, die ik alle mogelijke kleuren en vormen kan geven.”

“Denk maar aan taart in de vorm van een eenhoorn, het figuurtje Bumba, een brandweerwagen, een Mario Bros-taart… Je kan het eigenlijk zo gek niet bedenken.” (lacht) (Piet De Ville)

www.taartenhuiscaroline.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.