https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Carnavalsvereniging Links Van Voorn haalt de sangria’s boven

Bestuursleden Pieter Baert en Dymphna Meeuws kijken al uit naar hun sangria-avond op 11 september. (foto KV)
Kjenta Vangampelaere
Kjenta Vangampelaere Medewerker KW

Zaterdag 11 september wordt het Kasteelpark omgetoverd tot een idyllisch Spaans plekje. Carnavalsvereniging Links Van Voorn organiseert na twee jaar weer haar sangria-avond.

“Vorig jaar was er geen sangria-avond door het alombekende coronaverhaal”, begint Dymphna Meeuws (49), bestuurslid van Links Van Voorn. “In 2019 hebben we ook geen editie georganiseerd door een andere reden. Dus eigenlijk is er al twee jaar geen sangria te verkrijgen in het park.” Ook bestuurslid Pieter Baert (36) is er helemaal klaar voor: “Het evenement vindt buiten plaats, onder een tent. We hebben het grote voordeel dat we zo alle mensen op de nodige afstand van elkaar kunnen zetten, maar door de versoepelingen hebben we nu natuurlijk meer vrijheid.”

Volgens de organisatie is iedereen welkom. Ook wie geen fan is van de Spaanse drank. “Ik lust zelf ook geen sangria”, lacht Pieter. “Maar we verkopen ook bier en frisdranken.” Ook verschillende leeftijden kunnen hun gade vinden op deze avond. “Er zitten hier Chiroleden van 16 jaar, maar ook familieleden van 76.” Er zal ook een eetstandje aanwezig zijn.

“Families met kindjes kunnen ook perfect komen”, zegt Dymphna. “We zitten in een park met een speelplein en er staat ook een springkasteel. Kinderen staan eigenlijk altijd centraal bij ons. Ook voor de stoet bedenken we thema’s waarin de kleinsten een hoofdrol kunnen spelen.”

Hoogtepunt: carnaval

En net die stoet – of het hele carnavalsweekend – is voor de vereniging toch wel het hoogtepunt van het jaar. “Onze sangria-avond is leuk, maar we zijn nog altijd een carnavalsvereniging”, vertelt Pieter. “Deelnemen aan de kroegentocht, meewandelen in de stoet, dat is voor ons het van het.” De naam van Links Van Voorn is dan ook voortgekomen uit de carnavalsgeschiedenis. “Wij stonden met onze groep altijd links vooraan in de carnavalstent, aan de toog.” Sinds enkele jaren heeft de tent een nieuwe inrichting gekregen en is de toog verplaatst naar de rechterkant. “Eigenlijk maakt dat geen verschil, want nu staan we wel rechts van voor, maar nog altijd links van de toog.” (KV)

Kaarten kosten 5 euro, maar zijn niet verplicht. Met die kaart krijg je een consumptie naar keuze. Ze zijn te verkrijgen via de Facebookpagina, bij de leden of in café ’t Mandeken.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.