Carnavalsgekte overspoelt Oostende een weekend lang

Redactie KW

Het hele voorbije weekend werden in Oostende alle carnavalsactiviteiten gebundeld in één feestweekend. Feestschepen Johan Vande Lanotte wil zo Oostends carnaval weer op de kaart zetten.

Nieuw op vrijdagavond, na de officiële aanstelling van de prins en de prinses, én de traditionele verbranding van Tjannie Carbon, was de organisatie van een kroegentocht. Dat werd een meer dan behoorlijk succes. Tot diep in de nacht verspreidden de deelnemers zich in de zeven deelnemende cafés, waar gedanst en gezongen werd.

Zaterdag trok de kindercimateirestoet, met ruim 400 deelnemers, door de straten van het centrum en na de verbranding van Mini Tannie Carbon en de snoepworp volgde een optreden van Swoop. Het 117e Bal Rat Mort viel dan weer eerder tegen. De opkomst was opnieuw minder dan vorig jaar en de carnavalssfeer was soms ver te zoeken. Een grondige evaluatie zal nodig zijn.

Carnavalsgekte overspoelt Oostende een weekend lang


De grote carnavalsstoet op zondag was wél een schot in de roos. Dankzij het schitterende weer stonden duizenden toeschouwers op het parcours van de kleurvolle optocht met 33 attracties. De Oostendse carnavalsverenigingen, De Wulloks, De Kloeffe, De Bollies en The Blues Brothers dansten zich in de kijker. Enkele praalwagens uit Aalst kregen een daverend applaus op het Wapenplein, waar Prinses Zwarte Rave en Prins Boontje, na de doortocht van de stoet vanop een hoge kraanlift voor de traditionele kloefjesworp zorgden.

(FRO – Foto’s FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.