Carnaval in Menen start met een heuse showavond met amper één kandidaat-Prins Carnaval

Prins Carnaval Danny Maes met uiterst rechts schepen Herman Ponnet en enkele medewerkers van het carnaval. © NVM
Redactie KW

Mocht schepen van Evenementen Herman Ponnet onze ‘ontstressgoeroe’ zijn, dan stuurde hij ons stante pede richting carnaval in Menen.

Op zaterdag 1 februari zal kandidaat Danny Maes officieel worden uitgeroepen tot Prins Carnaval Stad Menen 2020 en dat zal dan ook het startschot zijn van een reeks traditionele carnavaleske momenten die de stad rijk is. Gedurende een door Danny zelf in elkaar gestoken show vol leute en plezier zal het publiek ook verwend worden om 22 uur door een spetterend optreden van Louis Flion. Na het grote succes van vorig jaar zal er weer – en nu al voor de derde maal – om 14 uur een kinderprinsenpaar verkozen worden tijdens het kindercarnaval voorafgaande de grote ‘Danny Show’. Dat alles vindt opnieuw plaats in zaal Park Ter Walle, Sabbestraat 163 in Menen.

Geschenkje indien verkleed

“Met een opkomst van meer dan 200 kinderen in 2019 was het kindercarnaval een groot succes en kon een nieuwe editie niet uitblijven”, aldus schepen van Evenementen Herman Ponnet. “Alle kinderen en hun (groot)ouders zijn meer dan welkom in de polyvalente zaal Park Ter Walle voor een namiddag vol plezier met onder andere Animo Mario. Toegang is gratis en daarbovenop ligt er voor ieder kind dat verkleed is een geschenkje klaar, met dank aan ABC Carnaval uit Menen.”

Ereplaatsje op de praalwagen

Uit alle aanwezige jongens en meisjes tussen de 3 en 12 jaar, die zich hebben verkleed, zal een jury een prins en prinses kiezen. Het verkozen kinderprinsenpaar krijgt dan een ereplaatsje op de praalwagen in de grote carnavalsstoet op zondag 8 maart. “De kinderprinses gaat naar huis met een kroontje en scepter en de kinderprins krijgt een steekje en scepter. Kinderen die willen deelnemen kunnen altijd tijdens het kindercarnavalsfeest een deelnamenummer aanvragen bij de inkom”, aldus de schepen.

De carnavalsstoet was vorig jaar een groot succes dankzij het mooie weer.
De carnavalsstoet was vorig jaar een groot succes dankzij het mooie weer.© a-NVM

De showavond zelf begint om 19.33 uur en kaarten daarvoor kosten 6 euro in voorverkoop en zijn verkrijgbaar bij de dienst evenementen in het stadhuis. De dag zelf betaal je 8 euro aan de deur. Rond middernacht zal Prinses Sofie aftreden en de in 1968 geboren Danny Maes mag dan officieel Prins Danny III genoemd worden.

Startpremie van 100 euro

“Op zondag 8 maart trekt de 44ste carnavalsstoet vanaf 14.45 uur door onze centrumstraten om tegen 17 uur te arriveren op de Grote Markt. Iedereen die zin heeft om op een ludieke manier de draak te steken met allerhande actuele toestanden mag zich steeds aanmelden met zijn vereniging, jeugdbeweging, sport- of vriendenclub om op een originele manier de stoet te kleuren. Alle deelnemende verenigingen uit Menen, Lauwe en Rekkem ontvangen bovendien een startpremie van 100 euro. Daarnaast is aan de deelname nog een wedstrijd met een prijzenpot gekoppeld”, besluit Herman Ponnet.

Info: dienst evenementen via evenementen@menen.be of 056 52 94 15 – www.menen.be/carnaval

(Nicolas Verhaeghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier