Carnaval en Valentijn in de stad

Redactie KW

“Met onze dienst Evenementen werken we in deze uitzonderlijke tijden verschillende alternatieve acties uit, om toch wat leven in onze’ brouwerij te brengen. Daarbij houden we ook altijd onze lokale handelaars in het achterhoofd. Dat is ook zowat carnaval en Valentijn betreft, zegt schepen van Evenementen Herman Ponnet.

“Zet de zotskap op, maak jouw carnaval filmpje en win. Trek je stoutste dansschoenen aan en breng kleur en muziek in deze uitzonderlijke tijden. Verkleed je, danst, zingt én maak daar met de klas of met je eigen gezinsbubbel een filmpje van. Post het met ingang van 1 februari op de Facebookpagina van Stad Menen. Verzamel de meeste vind-ik-leuks en win een zoete versnapering van een lokale handelaar! We maken de winnaars op 28 februari, in het carnavalsweekend, bekend.”

“Men kan ook creatief zijn. Ontwerp je eigen carnavalsmasker of versier het masker dat jouw kind van school meekreeg. Hang dit uit aan je venster samen met slingers, toeters en andere carnavalsbellen. Ga op stap met je gezin en ontdek de verschillende carnavalsversieringen langs je pad.”

“Dit jaar vieren we 45 jaar Menen carnaval, noodgedwongen zonder stoet maar met een unieke tentoonstelling. In C.C. De Steiger kan men zich onderdompelen in de carnavalssfeer er er de oorsprong, tradities, symboliek, foto’s, muziek, filmpjes en decorstukken ontdekken. Dit vanaf 17 tot 28 februari tijdens de openingsuren van het C.C.. Beleef carnaval dit jaar op een andere manier. Gratis mits reservatie via www.menen.be/carnaval ”, aldus de schepen.

Valentijn kust ze

“In het kader van Valentijn kan men deelnemen aan een fotowedstrijd met als thema: ‘Menen kust ze’. En je kan een romantisch etentje winnen ter waarde van 100 euro in een restaurant in Groot-Menen. Wat moet je doen? Kus je Valentijn aan onze liefdesbanner op de Grote Markt (vanaf vrijdag 29 januari) of op jullie meest romantische plekje in Menen, Lauwe en Rekkem, neem een selfie, met een rood attribuut (rood = kleur van de liefde) en neem deel. Post jouw knappe selfie tussen 1 en 13 februari op de Facebookpagina van Stad Menen, als reactie op de post met het campagnebeeld. Op Valentijnsdag zelf, 14 februari, starten we dan de stemming. Wie tegen 21 februari de meeste vind-ik-leuks verzamelde, wint een Resto bon van 100 euro.”

“Naast de oproep om Valentijn extra in de kijker te zetten, doen we ook een inspanning om de dag van de liefde in het straatbeeld te brengen. In onze centrumstraten passen we daarom onze sfeerverlichting aan: de kerstbollen worden volgende week door verlichte, rode harten vervangen. Extra sfeer dus voor wie lokaal zijn Valentijns cadeau wil scoren”, voegde schepen van economie daar nog aan toe.

(WO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.