Carlo Herpoel uit Heule verleende noodhulp op de Filipijnen

Carlo Herpoel bood noodhulp op de Filipijnen. (Foto ALH)
Redactie KW

Carlo Herpoel vertrok begin dit jaar naar de Filipijnen om noodhulp te bieden na de doortocht van een tyfoon en tsunami. “De kracht van mensen die samenwerken om een nieuwe toekomst uit te bouwen is onbeschrijfelijk. Al staat de kracht van de natuur er altijd boven”, zegt hij.

Op 2 januari vertrok Carlo Herpoel naar de Filipijnen. “Ik zou er een maand verblijven en had diverse opdrachten. Zo was het eerste opzet de sturing van een medisch team. Daar zijn we volledig in geslaagd. We hebben op tien dagen tijd 800 mensen kunnen helpen. We hadden een medische post in San Remigio maar met enkele trokken we zelf ook de bergen in voor zij die niet in het dorp raakten”, vertelt Carlo.

Schade herstellen

“Gelukkig is er heel wat hulpverlening zodat de schade hersteld kan worden en de inwoners opnieuw kunnen leven. Toch is het een feit dat het vooral de armsten zijn die zwaarst getroffen zijn en die bevolkingsgroep beschikt heel dikwijls niet over het geld of de gezondheid om zelf de herstellingen uit te voeren. Heel wat van die mensen worden aan hun lot overgelaten en dit mogen we niet laten gebeuren”, aldus Carlo.

(Annelies Lambert)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.