Carlito’s maakt ‘k En Brugge in m’n herte pizza

Julian Hakim, Andrea Cassandr, Karel Hessels en Luca Rotondo.© Davy Coghe
Julian Hakim, Andrea Cassandr, Karel Hessels en Luca Rotondo.© Davy Coghe
Piet De Ville

Bij pizzeria Carlito’s, in de Hoogstraat in Brugge en langs de Gistelse Steenweg in Sint-Andries, zijn ze fan van ‘k En Brugge in m’n herte, de ode van Benny Scott aan zijn geboortestad.

Wil jij ook ‘k En Brugge In M’n Herte als ons volkslied? Teken hier onze petitie

“Als Bruggeling ken ik natuurlijk ook het lied waarmee Benny Scott de liefde voor zijn stad bezingt”, zegt uitbater Karel Hessels. “Ook zijn andere liedjes zijn wel leuk. Ik zie Benny Scott zo’n beetje als de opvolger van Willy Lustenhouwer, van wie ik mij de grote shows in de jaren ‘70 nog goed herinner.”

Pizza in hartvorm

Ook Karel en zijn team van Carlito’s springen dus mee op de kar om de evergreen van Benny Scott door de Brugse gemeenteraad uit te laten roepen tot volkslied van Brugge. “We hebben een pizza ontwikkeld ter ere van Benny en zijn lied”, vertelt Karel.

“Die bakken we in een hartvorm, het ‘erte’ voor Brugge dus, en met pizzadeeg zorgen we voor een mooie B, die kan zowel staan voor Benny als voor Brugge. (lacht) De pizza bevat als ingrediënten onder meer paprika, pepertjes, ham, rucola en de kazen mozarella en gorgonzola. We gaan die zo’n twee weken, zolang de actie loopt, op onze suggestiekaart zetten.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.