Puigdemont kan gaan en staan waar hij wil, behalve in Spanje. Van zodra hij er één voet aan wal zet zal hij worden opgepakt na de moeilijke strijd die in 2017 gevoerd werd naar onafhankelijkheid. Op 26 mei zal hij wel terug te vinden zijn op de lijst van de separatistische partij Junts per Catalunya (JxCat). "Ons doel is een land van vrede en respect. We streven naar een leven zonder geweld. Soms is het veiligste pad naar de toekomst niet de snelste. We moeten een tussenweg zoeken daarin. Een weg in de democratie en één die eindigt in de menselijke rechten. De Spaanse manier van handelen is niet de weg die moet bewandeld worden", aldus Puigdemont.

Na een diner in het restaurant Va-et-Vient aan de verlaagde Leieboorden trok Puigdemont met een N-VA-delegatie naar zijn laatste halte voor die dag, de Budafabriek. Hij gaf er een lezing rond "the road to catalan self-determination: why now". Naast heel wat gedeputeerden was ook Vlaams minister-president Geert Bourgeois aanwezig die een afsluitend woord sprak. "Barça is veel meer dan voetbal, Barça is het kloppend hart van Barcelona, Barça is het kloppend hart van Catalonië. Ik denk trouwens dat er heel wat zaken gemeenschappelijk zijn. Barcelona heeft prachtige kathedralen, Kortrijk heeft ook prachtige parels van kerken. De geschiedenis van Vlaanderen portretteert daarin. Daarnaast zijn Barcelona en Kortrijk ook twee creatieve steden. We staan hier trouwens in één van die creatieve steden. Barcelona is de creatieve stad van de literatuur en Kortrijk is de designstad."

Carles Puigdemont aan het woord tijdens zijn lezing., TV
Carles Puigdemont aan het woord tijdens zijn lezing. © TV

Afsluiten deed Geert Bourgeois met het voorlezen artikel 4 van het Verdrag betreffende de Europese Unie, waarin de Unie de gelijkheid van de lidstaten eerbiedigt.

Puigdemont kan gaan en staan waar hij wil, behalve in Spanje. Van zodra hij er één voet aan wal zet zal hij worden opgepakt na de moeilijke strijd die in 2017 gevoerd werd naar onafhankelijkheid. Op 26 mei zal hij wel terug te vinden zijn op de lijst van de separatistische partij Junts per Catalunya (JxCat). "Ons doel is een land van vrede en respect. We streven naar een leven zonder geweld. Soms is het veiligste pad naar de toekomst niet de snelste. We moeten een tussenweg zoeken daarin. Een weg in de democratie en één die eindigt in de menselijke rechten. De Spaanse manier van handelen is niet de weg die moet bewandeld worden", aldus Puigdemont. Na een diner in het restaurant Va-et-Vient aan de verlaagde Leieboorden trok Puigdemont met een N-VA-delegatie naar zijn laatste halte voor die dag, de Budafabriek. Hij gaf er een lezing rond "the road to catalan self-determination: why now". Naast heel wat gedeputeerden was ook Vlaams minister-president Geert Bourgeois aanwezig die een afsluitend woord sprak. "Barça is veel meer dan voetbal, Barça is het kloppend hart van Barcelona, Barça is het kloppend hart van Catalonië. Ik denk trouwens dat er heel wat zaken gemeenschappelijk zijn. Barcelona heeft prachtige kathedralen, Kortrijk heeft ook prachtige parels van kerken. De geschiedenis van Vlaanderen portretteert daarin. Daarnaast zijn Barcelona en Kortrijk ook twee creatieve steden. We staan hier trouwens in één van die creatieve steden. Barcelona is de creatieve stad van de literatuur en Kortrijk is de designstad."Afsluiten deed Geert Bourgeois met het voorlezen artikel 4 van het Verdrag betreffende de Europese Unie, waarin de Unie de gelijkheid van de lidstaten eerbiedigt.