Carl Decaluwé: “De kust is niet klaar voor toestroom aan tweedeverblijvers”

Carl Decaluwé: "Ik gun het iedereen om naar de kust te komen maar ik vrees een overrompeling." © belga
Redactie KW

De kust is niet klaar voor de komst van de tweedeverblijvers. Dat zegt West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé. De gouverneur verwacht vandaag een ministerieel besluit over de tweedeverblijvers en vreest daarom een massa volk aan zee. Hij roept daarom op om niet massaal naar de kust te komen tijdens het hemelvaartweekend.

Vandaag wordt hoogstwaarschijnlijk een besluit genomen in de kwestie rond tweedeverblijvers. Gouverneur Carl Decaluwé is ongerust over de situatie. “Ik gun het iedereen om naar de kust te komen maar ik vrees een overrompeling. Als er te veel volk komt, kan er op de dijk bijvoorbeeld niet voldoende afstand gehouden worden”, aldus Decaluwé.

De gouverneur roept daarom op om niet massaal naar de kust te trekken tijdens het hemelvaartweekend. “Het wordt mooi weer en tijdens een verlengd weekend zien veel mensen de kust als oplossing.”

Toch wordt er niet extra gecontroleerd richting kust. De focus van de politiecontroles zal liggen op samenscholingen en het volgen van de afstandsregel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier