Carine Vanhoorelbeke ging net voor de lockdown met pensioen

Carine Vanhoorelbeke. (foto CLY)
Redactie KW

Het zal je maar overkomen dat je oppensioenstelling, iets waar de meesten echt naar uitkijken, samenvalt met een periode waarin haast niets meer kan. Geen bezoekjes meer aan familie, niet op reis gaan en niet samen met vrienden kunnen genieten van het leven. Dat was wat single Carine Vanhoorelbeke uit de Blijhofstraat overkwam.

Carine Vanhoorelbeke (61) is in de gemeente zeker geen onbekende, onder meer door haar engagement in het verenigingsleven en in de dorpspolitiek.

“Ik heb nagenoeg mijn hele leven in de verzekeringssector gewerkt”, vertelt Carine. “Ik begon mijn loopbaan bij Verzekeringen Viaene in de Stationstraat op 1 februari 1977. Dit verzekeringskantoor werd toen gerund door Luc Viaene en Paul Kint. In 1983 verhuisden we naar een nieuw kantoor in de Wielsbekestraat dat intussen is overgenomen door de politiezone Midow. Toen Paul Kint in 2007 omkwam in een ongeval werd de zaak verder gerund door zoon Frederic en dochter Isabel. De zaak telde toen vijf vestigingen. In 2008 werd het bedrijf overgenomen door AlliA en moest ik van Oostrozebeke voor het werk verkassen naar Roeselare.”

“Bij de overname was ik precies 50 jaar oud. Ik maakte toen een moeilijk periode door. Ik zat volop in een scheiding en moest op de koop toe verkassen naar Roeselare om er te werken voor een nieuwe baas.”

“Ik was vooral gespecialiseerd in het behandelen van schadegevallen. Ik bleef bij AlliA tot mijn oppensioenstelling in 2020. Ik kon nog maar net genieten van mijn nieuwe vrijheid of daar doemde het coronaspook op. Al mijn dromen mag ik alvast voor een tijdje opbergen.”

Dorpspolitiek

Ik kan niet zeggen dat ik me verveel, ik ben blij dat ik met pensioen ben. Gelukkig ben ik goed ingeburgerd in het verenigingsleven en ik ben ook actief in de dorpspolitiek. Zo nam ik al twee keer deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. Zelfs mijn dochter Evy stond op 19-jarige leeftijd al eens op de N-VA-lijst.”

“Al mijn dromen mag ik voor een tijdje opbergen”

“Ik werd helaas niet verkozen maar kreeg een zitje bij de BCSD (bijzonder comité sociale dienst, red.) wat vroeger stond voor OCMW-raadslid. Dit is echt een taak die ik heel graag doe en ik heb er intussen ook mijn draai in gevonden. Door mijn stap in de politiek heb ik weer een paar echte vriendinnen. Ik heb ook nog de zorg voor mijn bejaarde moeder, die sinds de dood van papa Jerome er ook alleen voor staat. Alleen jammer dat ik mijn dochter en kleinkinderen momenteel niet mag bezoeken.”

“Ik heb nu goeie afspraken met de bib want een groot deel van mijn vrije tijd gaat naar lezen maar er wordt ook geregeld gewandeld en gefietst.”

Bang van coronavirus

“Alleen, dat coronavirus zorgt ervoor dat ik niet meer goed kan slapen. Ik beeld me steeds in dat het virus me te pakken heeft. Gelukkig beleef ik nu heel veel plezier aan de tuin al heb ik nu wel een heel grote nood aan familiebezoek. Toch probeer ik dagelijks mijn moeder te zien die nog alleen woont in de Stationsstraat.”

“Eenmaal de coronacrisis is opgelost, hoop ik ooit nog eens een grote reis te kunnen maken naar Oost-Afrika”, droomt Carine. (CLY)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten