Carine Quidousse verlaat Vlaams Belang Wevelgem na conflict, Dennis Bels wordt nieuwe voorzitter

Carine Quidousse. © foto SLW
Redactie KW

In de laatste gemeenteraad bleek er geen vertegenwoordiger van Vlaams Belang te zetelen. Tommy Vansteenkiste was afwezig en Carine Quidousse meldde dat ze niet langer tot de Wevelgemse fractie behoorde. Bijgevolg is ze dus ook niet langer fractieleider van de lokale partij.

In een reactie is Carine Quidousse karig met woorden. “In de vorige gemeenteraadsverkiezingen behaalde Vlaams Belang twee zetels en we zitten nu een goed jaar in de gemeenteraad. Twee nieuwkomers zonder ervaring, het was even wennen. Vanuit de partij werden ondersteuningsplannen opgezet voor fracties zoals de onze, maar onlangs bleek dat ik blijkbaar niet langer gewenst was als afdelingsvoorzitter. De nieuwe voorzitter wordt Dennis Bels en die is heel wat jonger.”

“Het is niet nodig alles uit de doeken te doen en te blijven hameren op gebeurde feiten. Wat fout liep, ligt niet aan mij, maar het is beter dat we er een punt achter zetten. Dat ik niet langer behoor tot de Vlaams Belang-fractie ligt aan een intern regionaal conflict. Mijn politieke overtuiging en standpunten blijven dezelfde, die ga ik nu proberen als onafhankelijke te verdedigen in de gemeenteraad van Wevelgem.” (SLW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier