Carine Jacob uit Roeselare wil scoren met glitters en steentjes op festivalweides

Carine Jacob tussen twee modellen die ze van een stevig laagje festivalmake-up voorzag. (GF) © (GF)
Philippe Verhaest

Wie straks wil opvallen op een van de vele festivals in ons land, kan bij Carine Jacob van Golden Rose Flanders aankloppen voor onvervalste festivalmake-up. “Voor Tomorrowland lopen de boekingen al vlot binnen”, zegt ze.

In de ons omringende landen is festivalmake-up al uitgegroeid tot een waar fenomeen, maar in België moet de trend nog bekend raken bij het brede publiek. En daar wil Carine Jacob (47) van het schoonheidssalon Golden Rose Flanders in de Sint-Amandsstraat, samen met haar man Peter Platteeuw en dochter Laeticia verandering in brengen.

“Vorig jaar trok ik met mijn man naar Land of Love in Torhout”, legt Carine uit. “Een leuke ervaring, maar ik de totaalbeleving mocht net nog iets beter zijn, vond ik. Hier en daar zag ik enkele meisjes met wat glitters of een blinkend steentje op de huid en dat bracht me op het idee om de festivalgangers wat extra kleur te bezorgen. In het buitenland spannen dames zich extra in om oogverblindend naar een festival te kunnen trekken, dat moet hier ook mogelijk zijn.

Altijd naturel

Deze zomer maakt Carine er een erezaak van om met glitters, felle stenen en allerlei smaakvolle kleuren voor elegante festivalmake-up te zorgen. “Vaak is er niet veel nodig om voor een wow-effect te zorgen”, vervolgt ze. “Enkele gouden of zilveren accenten, een tiara… Het maakt een wereld van verschil.”

De komende maanden wil Carine zich volledig toeleggen op de nieuwe festivaltrend. “Op 25 augustus sta ik met een standje op Land of Love in Torhout, maar ook bij mij in de zaak kan je terecht voor een smaakvolle festivalmake-over”, knipoogt ze. “We zorgen er telkens opnieuw voor dat het eindresultaat evenwichtig is en naturel oogt. Voor Tomorrowland lopen de aanvragen trouwens al vlot binnen. Dan open ik de deuren van mijn zaak extra vroeg om de festivalgangers helemaal opgetut richting festivalweide te sturen. Maar ook voor speciale gelegenheden en leuke feestjes is deze make-up een schot in de roos.”

Steentjes en glitters

Voor de prijs hoef je het alvast niet te laten, zegt Carine. “Het aanbrengen van de steentjes en glitters neemt amper een vijftal minuten in beslag en houden erg goed stand, net als de tijdelijke festivaltattoo’s. Het kost je trouwens amper tussen de 10 en 25 euro, maar in ruil zie je er wel stralend uit.”

Het spreekt voor zicht dat festivalmake-up zich vooral op vrouwen richt. “Maar dat neemt niet weg dat mannen niet welkom zijn”, benadrukt Carine. “Dé trend voor volgende zomer wordt trouwens een gepimpte baard vol glitters. In het buitenland zien we die hype nu al de kop opsteken.” (PVH)