Carine Delporte is nieuw lid van het bijzonder comité voor de sociale dienst van Mesen

Carine Delporte. © (Foto EF)
Redactie KW

Carine Delporte (53) werd aangesteld als nieuw lid van het bijzonder comité voor de sociale dienst van Mesen. Ze vervangt Elisha Leire die stafmedewerkster werd op de stadsdiensten. De aanstelling gebeurde met een eedaflegging bij de burgemeester, haar man Sandy Evrard. “Nee, ik heb verder geen politieke ambities, mijn man volop steunen in zijn politiek verhaal doe ik wel met veel plezier.”

De oprichting van een bijzonder comité voor de sociale dienst is verplicht. Het bijzonder comité is, naast het vast bureau, het tweede uitvoerend orgaan van het OCMW. De taken van het bijzonder comité zijn vastgelegd in het Decreet over het Lokaal Bestuur. Het bijzonder comité is onder meer bevoegd voor de individuele dossiers inzake maatschappelijke dienstverlening en maatschappelijke integratie.

“Ikzelf voel me gezien mijn sociale ingesteldheid dan ook goed in mijn vel in dat comité. Het is een vergadering waar we Mesenaars financieel of nog emotioneel proberen te helpen. Er zitten best zware dossiers tussen. De geheimhouding is wel verzekerd. De agendapunten bijvoorbeeld krijgen we niet op papier zodat zeker niets kan gelekt worden.”

Het bijzonder comité voor de sociale dienst komt éénmaal in de maand bijeen. Melanie Verdru, bevoegd schepen voor sociale zaken zit de vergadering voor.

Steeds in de weer voor anderen

Carine is tewerkgesteld als logistiek medewerkster van het operatiekwartier van het Ieperse Jan Ypermanziekenhuis en doet telkens de nachtdienst. Overdag zet ze zich belangeloos in voor heel wat Mesense verenigingen. Zelf is ze voorzitter van twee verenigingen, met name de Vrije Vrouwen en Conem, het comité van de negen Mesenaars. “Hier zitten we samen met de partners van zij die zetelen in het stadbestuur.” (MDN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier