Wachten op vaccinatie in Diksmuide gebeurt in de kuip van het zwembad

Het grote bad wordt ook een wachtruimte.© gf
Het grote bad wordt ook een wachtruimte.© gf
Redactie KW

Om de capaciteit van vaccinatiecentrum De Kupe op te drijven zorgde het stadsbestuur van Diksmuide voor extra wachtruimte. Ze stelt hiervoor de grote badkuip ter beschikking die de technische dienst transformeerde tot tweede wachtruimte.

De vaccinaties in De Kupe gaan steeds vlotter en vlotter. De vele vrijwilligers zorgen ervoor dat het hele parcours vlot en efficiënt verloopt. Zo efficiënt zelfs dat ze tijd over hebben tussen de verschillende bezoekers.

Momenteel komt tijdens een vaccinatienamiddag om de drie minuten een Diksmuideling om zijn of haar vaccin, aanvankelijk was dat om de vier minuten. Door de vlotte werking moet het mogelijk zijn om zelfs naar twee minuten per persoon te gaan. Enig obstakel hiervoor was de capaciteit van de wachtruimte.

31 stoelen

“We krijgen signalen van het Agentschap Zorg en Gezondheid dat we de komende periode meer vaccins aangeleverd zullen krijgen. De vrijwilligers bekijken momenteel om het traject per persoon naar twee minuten te brengen en dus de capaciteit per uur te verhogen. Daarom werd de grote badkuip nu ook klaargestoomd tot wachtruimte. De medewerkers van de technische dienst brachten alles in orde zodat alles veilig kan verlopen”, klinkt het.

Er staan 31 stoelen in de grote badkuip. Toch blijft het voormalige kleine bad de prioritaire wachtruimte. Pas als het drukker wordt en het aantal vaccinaties wordt opgedreven, zullen we de bijkomende wachtruimte openen. Een steward geeft aan waar de mensen mogen plaatsnemen. Mensen die minder mobiel of rolstoelgebruiker zijn zullen altijd een plekje hebben in de wachtruimte ter hoogte van het klein bad.

Vaccinatieteller

Deze week krijgen 476 mensen hun eerste coronaprik, volgende week zijn er dat duizend. “Ook de komende weken krijgen we veel vaccins aangeleverd waardoor we veel uitnodigingen kunnen versturen.”

Tot op vandaag kreeg 83,28% van de Diksmuidse 65-plussers het coronavaccin toegediend, dat komt overeen met 3.043 mensen. Over een tweetal weken zou de bevolkingsgroep ouder dan 65 helemaal afgerond moeten zijn. Wie toch geen uitnodiging ontving kan bellen naar het callcenter via 051 70 19 76 of mailen naar bieke.vanslembrouck@diksmuide.be .

34,73% van alle volwassen Diksmuidelingen kreeg minstens hun eerste coronavaccin. Het aantal positieve coronatests van de laatste zeven dagen staat vandaag in de Zorgatlas op 47. Dat cijfer toont dat voorzichtigheid nog steeds erg belangrijk is. De hoop ligt in de vaccinaties. “

Reservelijst 40-plussers

Wie ouder is dan 40 jaar kan zich intekenen op de reservelijst . “Bij vrijgekomen vaccins bellen we mensen op die lijst op om een vaccin te krijgen. Wanneer je je inschrijft zul je op basis van de door de overheid bepaalde voorrangsregeling opgeroepen kunnen worden. Inschrijven op de lijst is echter geen garantie op een snellere oproeping.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.