Bij de politiezone Vlas was een tip binnengekomen over verdachte gedragingen in een garagebox en de agenten besloten om een kijkje te gaan nemen. Ze troffen er allerhande materiaal aan dat zou wijzen op cannabisteelt.

Er volgde een huiszoeking in een pizzeria in de Wijngaardstraat in Kortrijk vlakbij shoppingcentrum K. Daar ontdekten ze op drie verschillende plaatsen in het pand zo'n zeshonderd cannabisplantjes. "Drie personen werden opgepakt en worden verhoord. Ze zullen later worden voorgeleid voor de onderzoeksrechter", vertelt Vincent Remy van het parket van Kortrijk.

Het zou niet de eerste plantage zijn die wordt ontdekt in een Kortrijkse pizzeria.

De ontdekking werd woensdag gedaan, na een melding van verdacht gedrag in de buurt van een garagebox. Daar werd materiaal aangetroffen dat wees op wietteelt. Na een huiszoeking in pand in de Wijngaardstraat werd op drie plaatsen 600 plantjes gevonden. Drie personen werden gearresteerd en zullen worden voorgeleid. Meer wil het parket voorlopig niet kwijt. Er is geen link met de ontdekking vorige week woensdag. Twee van de drie verdachten van de cannabisplantage in de Wijngaardstraat blijven aangehouden. Tegen de derde waren onvoldoende aanwijzingen van betrokkenheid.

Bij de politiezone Vlas was een tip binnengekomen over verdachte gedragingen in een garagebox en de agenten besloten om een kijkje te gaan nemen. Ze troffen er allerhande materiaal aan dat zou wijzen op cannabisteelt.Er volgde een huiszoeking in een pizzeria in de Wijngaardstraat in Kortrijk vlakbij shoppingcentrum K. Daar ontdekten ze op drie verschillende plaatsen in het pand zo'n zeshonderd cannabisplantjes. "Drie personen werden opgepakt en worden verhoord. Ze zullen later worden voorgeleid voor de onderzoeksrechter", vertelt Vincent Remy van het parket van Kortrijk. Het zou niet de eerste plantage zijn die wordt ontdekt in een Kortrijkse pizzeria.De ontdekking werd woensdag gedaan, na een melding van verdacht gedrag in de buurt van een garagebox. Daar werd materiaal aangetroffen dat wees op wietteelt. Na een huiszoeking in pand in de Wijngaardstraat werd op drie plaatsen 600 plantjes gevonden. Drie personen werden gearresteerd en zullen worden voorgeleid. Meer wil het parket voorlopig niet kwijt. Er is geen link met de ontdekking vorige week woensdag. Twee van de drie verdachten van de cannabisplantage in de Wijngaardstraat blijven aangehouden. Tegen de derde waren onvoldoende aanwijzingen van betrokkenheid.