Canadese ambassadeur huldigt twee Knokke-Heistenaars in stadhuis van Gent

Redactie KW

Naar aanleiding van de Nationale Feestdag van Canada, 75 jaar handelsbetrekkingen tussen België en Canada en de tweehonderdste verjaardag van het Vredesverdrag van Gent, vond op dinsdagavond 1 juli in de Pacificatiezaal van het stadhuis van Gent een huldiging plaats.

Dirk Overstraete en Danny Lannoy: gehuldigd in Gent. (Foto DM)

Na de toespraken van Denis Robert, Ambassadeur van Canada bij het Koninkrijk België en het Groothertogdom Luxemburg en Frédéric Agneessens, ereconsul van Canada voor Vlaanderen werden twee Knokke-Heistenaren in de bloemen gezet. Ereschepen Danny Lannoy en voorzitter van de Cultuurraad Dirk Overstraete mochten in de schijnwerper omwille van hun verdiensten bij het organiseren van de Canadese herdenkingsplechtigheden in Knokke-Heist.

Erconsul Frédéric Agneessens beklemtoonde dat Knokke-Heist met meer dan 1000 Maples Leafs in november de meest Canadees bevlagde gemeente buiten het grondgebied ter wereld is. De plechtigheid in aanwezigheid van burgemeester Daniël Termont en eerste schepen Mathias De Clercq (een fervent tweedeverblijver in Knokke-Heist), werd afgesloten met een optreden van de Canadese zangeres Ann Vriend.

(DM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.