Campus Kulak annuleert opening Lipid Lab en Teddy Bear Hospital als voorzorgsmaatregel tegen corona

Het Teddy Bear Hospital is al jaar na een jaar een groot succes. © (Foto TV)
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Naar aanleiding van de coronacrisis nemen hogeronderwijsinstellingen steeds extra maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Nadat eerder bekend raakte dat de lessen in de aula bij Kulak in Kortrijk en bij de afdelingen van Vives opgeschort werden voorziet de KU Leuven Campus Kulak nu ook een opschorting van de activiteiten dit weekend en aanstaande maandag.

“In het kader van de maatregelen en de verspreiding van het coronavirus hebben we besloten de opening van het Lipid Lab (16/3) en het Teddy Bear Hospital (14/3) uit te stellen naar een latere datum. Als campus willen we ook onze verantwoordelijkheid in deze nemen en geen risico’s lopen”, weet Petra Huyst, stafmedewerker onderzoek en externe relaties van Kulak, ons te vertellen.

Uitgebreid lab en angst voor ziekenhuizen

Het Lipid Lab verenigt hooggespecialiseerde apparatuur en multidisciplinaire expertise om samen met de industrie de uitdagingen van de toekomst rond lipiden aan te pakken. De opening ging gepaard gaan met speeches van Professor Piet Desmet, Professor Koen Debackere, Professor Jan Delcour, Professor Imogen Foubert en voorzitter van het bestuurscomité Patrick Maselis gevolgd door een uitgebreide rondleiding in het lab. Mensen met concrete vragen konden in het Lipid Lab terecht. Het wordt dus nog even afwachten naar een nieuwe openingsdatum.

Ook voor de allerkleinsten onder de bezoekers die zaterdag uitkeken naar het Teddy Bear Hospital was er slecht nieuws. Het evenement dat jaar na jaar volzet is sluit noodgedwongen zijn deuren en zoekt naar een nieuwe datum. “Door kinderen op een speelse manier mee te nemen doorheen het ziektegebeuren proberen we angsten weg te nemen. We bouwden een operatiekwartier na met de geluiden en attributen die we kennen en kregen van AZ Groeninge ook heel wat materialen ter beschikking”, vertelde een van de organiserende studenten ons eerder al.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.