Campo Solar in Damme gaat door met lagere capaciteit

De sfeer zat goed op Campo Solar. © DC
Redactie KW

Het festival Campo Solar in Damme gaat sinds de verstrengde coronamaatregelen door met een lagere capaciteit. In juli organiseerde Campo Solar nog concerten in openlucht voor meer dan 200 toeschouwers. Ondanks de verstrengde maatregelen gaan de concerten door, al is dat voortaan met een maximumcapaciteit van 200. Daardoor moesten heel wat tickethouders de concerten van de Belgische band School is Cool op woensdag en vrijdag missen.

Als alternatief voor het tweedaagse festival Campo Solar, werden de hele zomer lang kleinschalige concerten in openlucht gepland. In een coronaproof amfitheater konden mensen in hun bubbel, op veilige afstand van elkaar genieten van verschillende artiesten. Woensdag en vrijdag was het de beurt aan de Belgische band School is Cool.

Weliswaar moest het festival de capaciteit verlagen naar maximaal 200 toeschouwers. “Voor verschillende concerten waren al meer tickets verkocht. De tickets boven de maximumcapaciteit moesten we jammer genoeg schrappen“, vertelt organisator Karel Standaert. Al betekende minder volk niet dat er minder sfeer was. Ondanks de hitte en een enkele korte regenbui konden School is Cool-frontman Johannes Genard en de zijnen rekenen op een enorm enthousiasme van het publiek dat op zijn beurt getrakteerd werd op verzoeknummers en een hele reeks bisnummers.

Dat alles gebeurde in een volledig coronaproof setting. Mondmaskers zijn op het festival verplicht tot je neerzit in je persoonlijke bubbel en er is telkens voldoende ruimte voorzien tussen de bubbels. Verder is er op het volledige festival handgel voorzien. “We zijn blij dat we ons publiek toch een veilig alternatief kunnen bieden”, aldus Standaert.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.