Camping en glamping bij Dorpsboerderij Nest

Joke Goemaere met haar gezin in de pipowagen. © foto WME
Redactie KW

Vanaf nu kan je bij Dorpsboerderij Nest in Schuiferskapelle niet alleen genieten van de vele diertjes, de speeltuigen en lekkere streekproducten, maar je kan er ook overnachten. Dat kan in een pipowagen, maar op vrijdag 9 september ook in een gewone tent.

Wie deze zomer naar Dorpsboerderij Nest afzakte, heeft hem ongetwijfeld opgemerkt: de pipowagen op het terrein. “We knutselden die helemaal zelf in elkaar met een bouwpakket”, vertelt Joke Goemaere. “Mijn man Gust heeft er toch een jaartje werk aan gehad om die te bouwen, isoleren, er binnenbekleding op te doen, te schilderen en oliën. Intussen ging ik op zoek naar allerlei leuke tweedehandsspulletjes om de pipowagen in te richten.”

Een beetje glamping dus in Schuiferskapelle. “In onze pipowagen kunnen twee volwassenen en twee kinderen slapen. Je vindt er niet enkel bedden, maar ook een tafel, servies, een waterkoker en gasvuurtje, keukenspullen, een kleine koelkast en voldoende opbergmogelijkheden.”

Kamperen in het groen

Daarnaast vindt op vrijdag 9 september de eerste editie plaats van Kamping Kapelle en dat in samenwerking met basisschool De Dorpsparel. “Iedereen is welkom om zijn tentje op te slaan en te overnachten tussen de dieren. Er is een gratis kinderfuif, oudercafé, kampvuur… Het wordt dus zeker een gezellige bedoening. Je hoeft niet in te schrijven. Je bent welkom vanaf 18 uur.”

Praktisch

Kindjes die op Kamping Kapelle willen blijven kamperen en genieten van het ontbijt, betalen 5 euro tot 12 jaar of 9,5 euro voor wie ouder is. Inschrijven kan via www.basisschooldedorpsparel.be/kamping-kapelle. Wie wil komen glampen in de pipowagen, betaalt 60 euro per nacht. Je kan een lakenpakket bestellen. (LDW)

Meer info: www.dorpsboerderijnest.be.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.