Campagne Voorpost waarschuwt voor ‘overstekende illegalen’ langs E40

Redactie KW

Deze nacht heeft Voorpost aan 19 opritten langs de E40 en de A10 richting Franse grens en Calais verkeersborden gehangen met de vermelding ‘Opgepast: Overstekende illegalen!’

De problematiek rond de transmigranten kende vorige week een triest dieptepunt toen een man die op de vlucht sloeg voor een politiecontrole op de E40 in Jabbeke werd gegrepen door een wagen. De man overleed ter plaatse, de bestuurster bleef in shock achter. De 60-jarige vrouw zal zich mogelijk moeten verantwoorden voor de rechtbank en de kans bestaat dat de schade aan haar wagen niet wordt vergoed door de verzekering.

De extreem-rechtse Vlaams-nationalistische vereniging Voorpost komt daarom met een actie waarbij aan de opritten van de E40 en de A10 richting Frankrijk verkeersborden worden opgehangen die waarschuwen voor ‘overstekende illegalen’. Er hangen affiches aan de opritten in Beernem, Oostkamp, Brugge, Loppem, Jabbeke, Gistel, Middelkerke, Nieuwpoort,,Oostduinkerke, Veurne en Adinkerke. Op de A10 vanuit Oostende richting Brugge aan de opritten Oostende, Zandvoorde en Oudenburg, alsook op de snelwegparkings in Jabbeke, Westkerke en Mannekesvere.

Donderdagvoormiddah kwam de politie (Zone Spoorkin) een kijkje nemen bij het bord aan de afrit in Veurne. De borden zullen worden weggenomen.

De agenten waren nog op zoek naar een tiental transmigranten, voornamelijk uit Eritrea. Er zijn er afgelopen nacht al twintig opgepakt rond de industriezones van Veurne.

(FV/JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier