Caitlin Vanneste en Anipaw-Petcare krijgen één maand om nieuwe locatie te vinden

© VD
Redactie KW

Net nu er in de huidige crisistijden geen inkomsten meer binnenkomen bij de vzw Anipaw-Petcare, een opvangcentrum voor verwaarloosde dieren, kreeg drijvende kracht Caitlin Vanneste nog maar eens bijzonder slecht nieuws van het Izegemse stadsbestuur.

In het verleden kreeg de vzw Anipaw-Petcare al meerdere keren een ultimatum opgelegd vanuit het stadsbestuur. Na telkens de nodige aanpassingen te hebben gedaan, blijkt nu dat er toch geen vergunningen kunnen worden toegekend. “Eind vorige week werd mij in een brief gemeld dat de nodige vergunningen niet worden toegekend en dat we één maand tijd hebben om een nieuwe locatie te zoeken. Je moet weten dat dit al het derde ultimatum is die ons wordt gesteld en dat we ondertussen kosten noch moeite hebben gespaard om alles in orde te brengen”, vertelt Caitlin. “We hebben alle omheiningen vervangen en ook de volières met 20 centimeter verhoogd. We hoorden of zagen al vier maanden niemand van het stadsbestuur en nu krijgen we de droge mededeling dat de vergunningen niet worden toegekend en we alles moeten afbreken.”

“We hebben alle omheiningen vervangen en ook de volières met 20 centimeter verhoogd”, vertelt Caitlin.© TVI

Voor Caitlin is dit een bijzonder bittere pil om te slikken. “Blijkbaar wordt iemand met een hart voor dieren totaal niet gesteund, maar eerder gestraft. We zitten nu in een doodlopende straat, want dit zijn geen dieren die je zomaar kan herplaatsen. We hopen op begrip van het stadsbestuur om de bijzonder korte termijn van één maand te verlengen. Momenteel is er financieel geen marge, maar we hopen onder meer door een crowdfunding om een oplossing te vinden. Desnoods in het buitenland”, besluit een aangeslagen Caitlin Vanneste.

Schepen van Dierenwelzijn Lisbet Bogaert kadert de beslissing van het stadsbestuur. “Laat het duidelijk zijn, naar dierenwelzijn toe hebben wij niets aan te merken op de vzw van Caitlin. Maar er is natuurlijk ook het luik ruimtelijke ordening en daarin moeten wij strikt en rechtlijnig zijn. In de huidige omstandigheden kan er geen vergunning worden toegekend. Een herlocatie is de enige mogelijke oplossing, en ik begrijp dat dit gevoelig ligt. Dat de termijn van één maand bijzonder kort is? We willen vooral het signaal sturen dat er nu wel echt iets moet gebeuren, en dat Caitlin zo vlug mogelijk contact moet opnemen met de bevoegde instanties om tot een constructieve oplossing te komen.”

(TVI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier