Caféfamilie viert derde café, vierde generatie en jubileum met kroegentocht per bus voor klanten

© TP
Redactie KW

De familie Depoorter is al 70 jaar actief in cafés in Poperinge en Nieuwpoort en nam onlangs een derde café over in Ieper. Om dit te vieren kunnen klanten nu zaterdag met een bus pendelen tussen de familiezaken over heel de Westhoek.

Stefaan Depoorter (45) is de derde generatie in een familie, die de cafés ‘De Vismarkt’ uitbaat in Poperinge en Nieuwpoort. “Mijn grootouders begonnen met het café in Poperinge eind 1949. Ikzelf sta er sinds 1999 achter de toog”, vertelt hij.

“Mijn 19-jarige zoon Arthur wil zelf ook café houden. Daarom namen we The Times bij de Ieperse Grote Markt over van Alain Vansevenant. We behouden de naam en het bestaande concept, want de zaak is al heel gekend in streek en buitenland. We zijn blij dat we nu eigenaar zijn van zo’n mooi pand. Ik sta nu achter de toog in Ieper en mijn zoon wordt cafébaas in Poperinge en springt woensdag en zondag bij in Nieuwpoort. Ik heb nog twee zonen, maar zij hebben niet meteen interesse om van cafébaas hun beroep te maken. Ze helpen wel graag mee in onze zaken.”

Klantenbinding

Elk café is verschillend. “De Vismarkt in Poperinge is een authentiek stamcafé voor alle leeftijden, waar ook een drink of feestje mag georganiseerd worden. De Vismarkt in Nieuwpoort is eerder een bierhuis, waar zeldzame bieren geserveerd worden. Om een goed café te runnen is klantenbinding heel belangrijk. Daarom vieren we de opening van The Times, de start van onze zoon en ons familiejubileum nu zaterdag met onze klanten in alle cafés. We hoorden vaak dat klanten het niet zien zitten om eens een ander café in een andere stad te bezoeken, omdat ze dan BOB moeten zijn. Nu kunnen ze voor het eerst gebruik maken van een bus, die we heel de zaterdag inleggen tussen de 3 cafés.”

“De bus telt 56 plaatsen en de uren staan op onze Facebookpagina. Kostprijs: 25 euro, waaronder een drankkaart ter waarde van 15 euro. Vanaf 21 uur worden klanten vervoerd van Ieper naar Poperinge voor een afsluitend feestje. ‘s Nachts brengt een taxidienst de klanten veilig thuis in een straal van 20 km rond Poperinge. We spelen met het idee om elk jaar zo’n kroegentocht te doen, maar dan met meerdere bussen.”

(TP)

Inschrijven: info@devismarkt.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier