Cafébazin Noela in de bloemetjes gezet door Kortrijks stadsbestuur

Schepen Ruth Vandenberghe, Noela Vercruysse, schepen Wout Maddens en Dieter D'Alwein © ED
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Noela Vercruysse (77) die op 1 september 50 jaar café De Smisse in Aalbeke runt, werd door het Kortrijkse stadsbestuur in de bloemetjes gezet.

In normale omstandigheden zou er feest gevierd worden in café De Smisse in Aalbeke. “Ik zou er een vierdaagse van gemaakt hebben de week van 1 september, maar nu kan dit niet en wordt alles gespreid”, vertelt Noela. Noela nam samen met haar man Hubert Lepers De Smisse over van haar schoonmoeder. Hubert overleed 20 jaar geleden en Noela zette alleen de zaak verder.

Pintjes aan 1 euro

Op zaterdag 29 augustus brachten schepen Ruth Vandenberghe, schepen Wout Maddens en Dieter D’Alwein (allen van Team Burgemeester) een verrassingsbezoek aan Noela om haar in de bloemetjes te zetten vanwege stad Kortrijk.

Verschillende delegaties van verenigingen brengen Noela in de komende weken een bezoekje. Deze bezoeken worden door de coronamaatregelen gespreid. Personeel van het nabijgelegen bedrijf ‘Houtimport Vandecasteele’, het bestuur van Harmonie Eendracht Aalbeke, Chiro Korneelke, Okra, Femma, toneel De Planktrekkers, de buren, klanten, familieleden en nog verschillende verenigingen brachten of brengen nog een bezoek aan De Smisse om de verjaardag te vieren.

“Heel de maand september serveer ik pintjes aan 1 euro en speciale bieren aan 2 euro per stuk“, vertelt Noela.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier